BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
La finele lunii martie, rezervele valutare ale Băncii Centrale a Chinei (PBOC), care sunt deja cele mai mari din lume, se situau la 3.184 miliarde de dolari, în creştere cu 50,72 miliarde de dolari faţă de 3.133 de miliarde de dolari în luna februarie.
În paralel, Banca Centrală a Chinei a continuat să îşi majoreze rezervele de aur pentru a cincea lună consecutiv. La finele lunii martie, rezervele de aur ale PBOC se situau la 2.068 de tone, în condiţiile în care au crescut cu 18 tone în luna martie, aceasta după o creştere de 102 tone în cele patru luni anterioare.
Valoarea rezervelor de aur ale Chinei se situa, la finele lunii martie, la 131,65 de miliarde de dolari, de la 120,28 miliarde de dolari la finele lunii februarie.
Ţări din întreaga lume au început să îşi majoreze rezervele de aur în contextul intensificării riscurilor geopolitice şi inflaţiei accelerate. Cererea de aur a băncilor centrale a crescut pentru al doilea an la rând în 2022 iar cei mai mari cumpărători de aur în luna ianuarie au fost băncile centrale din Turcia, China şi Kazahstan, arată datele Consiliului Mondial al Aurului.
Preţul aurului a atins miercuri cea mai ridicată valoare din ultimul an, după ce autorităţile americane au dat publicităţii noi date economice sub aşteptări. Criza bancară şi înmulţirea îngrijorărilor cu privire la evoluţia economiei mondiale au impulsionat şi ele cererea pentru aur, o valoare de refugiu în perioade de incertitudine.
Citește și Airbus va produce de două ori mai multe avioane în China
Airbus va instala la Tianjin cea de-a doua linie de asamblare a avioanelor, dublându-şi astfel capacitatea de producţie a avioanelor din familia A320 pe teritoriul Chinei, a anunţat joi directorul general de la producătorul european de avioane, Guillaume Faury, informează AFP.
"Pe măsură ce piaţa chineză continuă să crească, este complet logic pentru noi să producem la faţa locului pentru companiile aeriene chineze şi, probabil, pentru alţi clienţi din regiune", a afirmat Guillaume Faury. Un acord cadru în acest sens a fost semnat joi la Beijing de CEO-ul de la Airbus, în prezenţa preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi a omologului chinez, Xi Xinping. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
O analiză a BERD pe această...
Luni seara, Donald Trump a folosit platforma sa Truth...
CEC Bank a sărbătorit în 24 noiembrie 160 de ani de la înființare, ani în...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Invitat la interviurile DCNews,...
Vor dispărea aproximativ 5.000 de locuri de muncă, alte...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...