Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Omul de afaceri rus Roman Abramovici a reușit să transfere controlul a două companii către partenerii săi înainte ca Marea Britanie și Uniunea Europeană să-i impună sancțiuni personale. Acum, se străduiește să mai salveze câte ceva.
Surse citate de presa britanică susțin că Abramovici a transferat o companie de investiții înregistrată în Cipru, Ervington Investments Limited, către unul dintre directorii de top ai omului de afaceri de la Chelsea Football Club din Londra, Eugene Tenenbaum, în ziua în care a început operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina. Abramovici a fost listat ca "proprietar suprem" al Ervington Investments Limited până la 24 februarie, potrivit înregistrărilor de la Bursa de Valori din Londra, dar compania a ajuns acum sub controlul deplin al lui Tenenbaum.
Reuters notează că firma a investit într-o serie de afaceri cunoscute, printre care Yandex și aplicația de ride-sharing Via. În același timp, Tenenbaum însuși nu a intrat pe listele de sancțiuni ale Marii Britanii, UE și SUA. Într-un comentariu pentru agenție, omul de afaceri a precizat că a achiziționat Ervington Investments Limited de la trustul Norma Investments, ai cărui beneficiari erau Abramovici și copiii acestuia, refuzând să dezvăluie suma tranzacției.
"Ervington este o companie cu care lucrez de mulți ani. Cunosc bine portofoliul de investiții al companiei și al angajaților săi. Preluarea Ervington îmi oferă posibilitatea de a continua afacerea sub controlul meu și în beneficiul meu și al angajaților mei", a declarat Tenenbaum.
În plus, potrivit Reuters, Abramovici a transferat controlul asupra Norma Investments partenerului său de lungă durată David Davidovich.
Nu mai are ce căuta aici
Între timp, ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că este puțin probabil ca omul de afaceri rus Roman Abramovici să revină vreodată în Marea Britanie.
Truss a declarat că îi este "extrem de dificil" să își imagineze ridicarea sancțiunilor impuse oamenilor de afaceri ruși. În opinia șefului diplomației de la Londra, oligarhii ruși "i-au permis" șefului statului rus Vladimir Putin "să facă ceea ce face" acum în Ucraina și ceea ce a făcut înainte.
Citește și Miliardar rus, ajuns la sapă de lemn: Nu am bani nici pentru omul de serviciu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...