Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că încă 4 notificări ale României, în ceea ce priveşte alerte de măşti neconforme de pe piaţă, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene - RAPEX" , se arată în comunicatul Autorităţii transmis AGERPRES.
Potrivit alertelor transmise de România, produsele poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipament de protecţie de către un organism relevant astfel că este posibil ca acestea să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă.
Autorităţile recomandă retragerea produselor de pe piaţă.
Potrivit sursei citate, Autoritatea, sub coordonarea Ministerului Economiei, a supravegheat permanent piaţa de produse speciale de protecţie, în toată această perioadă, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârşit.
ANPC îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul "produse interzise comercializării".
"Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă din cadrul ANPC a demonstrat încă o dată că se află dedicat în slujba cetăţeanului. Cu atât mai mult în această perioadă marcată de pandemie, considerăm că este de datoria noastră să manifestăm o atenţie sporită, în mod deosebit la produsele indispensabile în acest moment. Prin alertele pe care ANPC le emite în numele ţării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni, în faţa produselor periculoase care pot intra pe piaţa UE", a declarat Eduardt Cozminschi, preşedintele ANPC.
ANPC a anunţat, recent, că a retras de la comercializare peste 31 de milioane de măşti de protecţie, până la remedierea deficienţelor, în urma controalelor realizate la nivel naţional pe piaţa acestor produse, în timp ce alte 90.000 de măşti au fost retrase definitiv.
Potrivit preşedintele instituţiei, Eduardt Cozminschi, una dintre abaterile constatate în ceea ce priveşte comercializarea măştilor a fost lipsa marcajului "CE" - certificat de conformitate agreat de Uniunea Europeană.
Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase între Comisia Europeană şi Statele Membre ale Uniunii Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...