Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Ministerul Economiei nu a avut în atribuții comerțul exterior, a ținut să precizeze, de la bun început, ministrul Economiei, Florin Spătaru. Totuși, a continua el, ”prin activitatea pe care o desfășurăm și prin rolul pe care îl avem în piața unică europeană, ne-a determinat să intrăm în legătură cu mulți investitori străini în domenii strategice. Vorbim de domenii mari, cu investiții majore. Bineînțeles că rezultatele anului 2022, acest volum al investițiilor de 11 miliarde de euro în România, a fost generat și de activitatea pe care noi am derulat-o.
Proiecte de anvergură
Dar sunt proiecte mari, de anvergură, la care lucrăm împreună cu Direcția de politici industriale și cu celelalte echipe din minister, și vă pot da câteva domenii în care sper să avem, în perioada următoare, câteva rezultate notabile. Vorbim de industria bateriilor, de industria semiconductorilor, iar separat, într-o altă zonă, vorbim de industria de apărare”, a explicat invitatul în platoul interviurilor DCNews și DCBusiness.
Florin Spătaru a menționat să sunt în desfășurare discuții cu ”mari companii de prestigiu pentru asigurarea, pentru facilitarea unor asocieri între companiile de stat și aceste companii străine.
Definitorii pentru industria românească
Rugat să estimeze cam câteva fabrici ar putea fi deschise, interlocutorul jurnalistului Alex Vlădescu, a spus că, ”dacă vom avea două companii mari în domeniul bateriilor și în domeniul semiconductorilor, credeți-mă că România va urca din punct de vedere calitativ, la un alt nivel în piața europeană. Pentru că aici vorbim de domenii strategice, critice, care vor poziționa România ca un hub industrial, având la dispoziție aceste zone”, a răspuns ministrul Economiei, adăugând că sunt mult mai mulți potențiali investitori. ”Putem vorbi, astfel, și de investiții în facilități logistice pentru industria alimentară, dar cel puțin cele două domenii strategice sunt, cel puțin din punctul meu de vedere, definitorii și esențiale pentru economia românească”, a detaliat Florin Spătaru.
Citește și Ministrul Florin Spătaru demontează o celebrăa sintagmă din anii '90
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat vineri, după o vizită de lucru făcută în judeţul Buzău, că "industria românească nu este un morman de fiare vechi", iar dovada vine de la companiile cu capital românesc care nu numai că au reuşit să menţină activitatea, dar şi să dezvolte unităţi de producţie pentru industria grea.
"Am fost astăzi la SARA, producătorul cel mai important din România şi din Europa de fitinguri din oţel carbon pentru sudură (coturi, curbe, teuri, reducţii, capace) cu diametre până la 1.420 milimetri. Peste 200 de buzoieni lucrează în singura fabrica în Europa care produce toată gama de fitinguri. Consider că important este să promovăm modelele de succes din rândul firmelor româneşti. Ministerul Economiei susţine producţia cu capital românesc şi atragerea de investitori străini", a scris ministrul Spătaru, pe pagina sa de Facebook....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...