Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Consilierul guvernatorului BNR spune că: ”[...] ideea cu globalizarea care vine în dezavantajul ei (României n.r) asta nu este adevărat. Dacă v-ați referit la inflație, sigur că acuma este inflație globală. Este inflație care îi măture toată planeta și încă continuă. Iar criza a avut punctul culminant în martie. Și iată că acum suntem în aprilie și am început deznodământ, deznodământ care este de asemenea global. Dar acest lucru este pe de o parte însă să vedem un calcul. Toți analiștii care privesc inflația globală fac trimitere la anul 1981. Anul 1981 care încheia o inflație din anii 70. Ei bine, de atunci noi am mai avut încă șase inflație, șase perioade de inflație, inflației puternică nu a fost nimic global. Toate au fost numai de la noi. Globalizarea la această oră este în top. Globalizarea înseamnă revoluția energetică, globalizarea înseamnă e evoluția comunicațiilor. Globalizarea înseamnă absolut tot ce se schimbă în momentul de față, de fapt este o trecere de la vechea normalitate la noua normalitate. Globalizarea n-are cum să dispară”,a punctat economistul într-o intervenție la B1TV.
Criză peste criză! Adrian Vasilescu (BNR): ”Îi dau dreptate șefei FMI”
Legat de modul în care lumea trebuie să reacționeze la noua realitate Adrian Vasilescu a spus că: ”O realitate cu crize și cu războaie este realitatea timpului. Noi avem și criză, avem și război la graniță. Avem multe amenințări, multe vulnerabilități și multe riscuri. Asta este realitatea generației tinere. Nu avem cum să le facem față închizând ochii. La urma urmei, este o vorbă în istorie, că au câștigat acele popoare care au știut să facă față provocării. Așadar să facem față provocărilor este singura soluție și schimbarea noastră șansă”.
Mai deparate, Adrian Vasilescu spune că este importantă ”Adaptarea la anumite realități care se vor putea repeta, deoarece istoria se repetă. La urma urmei noi trăim din împrumuturi. România se dezvoltă din împrumuturi de 200 de ani. Și acest model economic pe bază de împrumuturi este modelul lumii noastre. La urma urmei, câți români pot să își facă o casă fără să se împrumute la bancă. Câți pot face o fabrică fără bani împrumutați de la bănci. Modelul de împrumut va rămâne constant pentru multă vreme. La urma urmei acesta este modelul de dezvoltare”, a conchis analistul economic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...