Conform acestor date, producţia industrială a crescut cu 1,6% în zona euro şi cu 2,7% în UE, în ritm anual. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creştere a producţiei industriale au fost Bulgaria (20,2%), Danemarca (17,2%) şi Polonia (12,5%). În schimb, cel mai modest avans al producţiei industriale a fost înregistrat în Suedia (0,8%), Slovacia (1,1%) şi România, unde producţia industrială a crescut cu 2,4% în luna mai, după o contracţie de 7,1% în luna aprilie.
Creşterea producţiei industriale în UE s-a datorat în special unei creşteri de 8,7% a producţiei de bunuri de folosinţă imediată, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a crescut cu 5,4%.
De la o lună la alta, mai 2022 comparativ cu aprilie 2022, producţia industrială a crescut cu 0,8% în zona euro şi cu 0,6% în Uniunea Europeană. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creştere a producţiei industriale au fost Irlanda (13,9%), Grecia (2,6%) şi Cehia (2,4%). În România, producţia industrială a scăzut cu 0,1% de la o lună la alta, după ce în aprilie a crescut cu 0,3%.
Creşterea producţiei industriale în UE s-a datorat în special unui avans de 2,5% al producţiei de bunuri de folosinţă imediată, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a crescut cu 2,1%.
Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că, în luna mai 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 6,4%. De asemenea, producţia industrială, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a majorat cu 1,1%, în mai 2022 vs mai 2021.
Raportat la luna aprilie a acestui an, în mai 2022, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 10,1%, potrivit datelor INS. În perioada analizată, producţia industrială, ca serie ajustată, s-a diminuat cu 0,1%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Petrolul scade brusc cu aproape...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...
Sectorul de afaceri reprezentat...
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Comisia Europeană propune...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...
Trump încheie vizita în Golf cu...
Grupaj de știri.
România va încasa 1,3 miliarde...
Statele Unite și Qatarul au...
Construită inițial pentru a...
Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Câteva zile s-a spus că Orgnizația Țărilor Exportatoare...
Rusia pare determinată să se pregătească pentru o...