România produce de 10 ori mai multă floarea soarelui decât necesarul intern, spune Sorin Moise - MADR
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum intern, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Sorin Moise.

Acesta a subliniat că există stocuri suficiente cu acest produs şi materie primă pentru producerea de ulei.

"Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei. România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a României: Anul trecut, spre exemplu, am avut o producţie record de trei milioane de tone producţie în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 tone de seminţe de floarea soarelui. Pentru a garanta o funcţionare optimă a fluxului aprovizionare dintre producătorii de ulei şi lanţurile de magazine, mâine dimineaţă la nivelul Ministerului Agriculturii va avea loc o întâlnire organizată de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu cu reprezentanţii acestora", a spus secretarul de stat, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

El a asigurat că producţia agricolă internă are capacitatea de oferi toate resursele alimentare de care românii au nevoie.

"Potrivit situaţiei la zi pe care o deţinem la minister, toate categoriile de produse alimentare se situează în parametrii necesari pentru consumul populaţiei. În acest sens, am prezentat în şedinţa de Guvern de astăzi o informare. Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie", a mai afirmat reprezentantul Ministerului Agriculturii.

 

Citeşte şi: Nouă panică în România. Vânzare cu RAŢIA în anumite magazine. Ministrul Agriculturii, INTERVENŢIE: Unii cumpără ulei cu dubele!

 

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a transmis un mesaj românilor care se tem de o criză a uleiului de gătit.

"Din nou panica instaurată prin anumite mesaje care au dezechilibrat starea de linişte a populaţiei a creat ceea ce vedem acum. Am transmis de atâtea ori şi o fac încă o dată: România are stocuri suficiente şi de ulei brut şi de ulei rafinat, ca să nu apară perturbări în piaţă. Este evident că dacă o mare masă de oameni se duce într-un hipermarket şi ia cantităţi mai mari decât au nevoie pentru necesarul de consum, apar astfel de situaţii în care să se asigure continuitatea livrărilor; dar asta nu înseamnă că nu sunt stocuri.

Românii trebuie să înţeleagă, trebuie să consumăm raţional, cât avem nevoie, pentru că stocuri avem, şi de ulei brut, dar şi de ulei rafinat, şi de floarea soarelui, iar capacităţile de producţie sunt angrenate în acest proces, împreună cu retailerii, de a asigura necesarul de consum. Îi îndemn încă o dată pe toţi cei care vor să-şi aprovizioneze necesarul de ulei, să o facă raţional, pentru că altfel pot apărea astfel de dezechilibre", a declarat, sâmbătă, într-o intervenţie la Antena 3, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel