Alte state membre cu preţuri scăzute la carne sunt Bulgaria (36% sub media UE), Lituania (29%) şi Ungaria (25%).
În contrast, cele mai mari preţuri la carne din UE se înregistrau în Austria, cu 46% peste preţul mediu din UE, Luxemburg (42%), Franţa (31%) şi Belgia (26%).
Citește și Hamsii pe litoral? Românii mănâncă un pește mai ieftin
Comparativ, în anul 2017, România a înregistrat al treilea cel mai scăzut nivel al preţurilor cărnii din Uniunea Europeană, cu 40,8% sub media Uniunii Europene. Atunci, cele mai scăzute preţuri ale cărnii au fost consemnate în Bulgaria, cu 40,9% sub media europeană, şi în Polonia, cu 43,3% sub media UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
ONRC: Numărul firmelor care...
Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...
Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...
Din 2 mai, toate coletele din...
Wall Street își revine...
Final de săptămână rezervat...
Bursa americană în urcare:...
Banca Naţională a României,...
BNR a publicat vineri, 2 mai,...
Take-Two amână lansarea Grand...
Se deblochează problemele...
Persoane fizice care fac...
Embargoul neoficial al Chinei...
Ministrul Energiei respinge...
Rata anuală a inflaţiei în zona...