Alte state membre cu preţuri scăzute la carne sunt Bulgaria (36% sub media UE), Lituania (29%) şi Ungaria (25%).
În contrast, cele mai mari preţuri la carne din UE se înregistrau în Austria, cu 46% peste preţul mediu din UE, Luxemburg (42%), Franţa (31%) şi Belgia (26%).
Citește și Hamsii pe litoral? Românii mănâncă un pește mai ieftin
Comparativ, în anul 2017, România a înregistrat al treilea cel mai scăzut nivel al preţurilor cărnii din Uniunea Europeană, cu 40,8% sub media Uniunii Europene. Atunci, cele mai scăzute preţuri ale cărnii au fost consemnate în Bulgaria, cu 40,9% sub media europeană, şi în Polonia, cu 43,3% sub media UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În ianuarie 2025, 22 din cele...
Turbulenţele provocate de...
Ce se întâmplă când schimbi...
Peste 10.000 de extrase de...
Agenția Norvegiană de Mediu
Comercianții care refuză...
BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...
PFA-urile, Întreprinderile...
În ultimele zile, președintele...
Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...
Estonia interceptează un...
În topul salariilor minime în...
Numărul locuințelor vândute în...
Începând cu luna septembrie...
Investitorii scapă de titlurile...
UE își pregătește "bazooka"...
Grupaj de ştiri.
Atenționare privind tentative...
Dolarul american, în picaj după...