România, sub media europeană a ocupării forței de muncă
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
România are probleme cu ocuparea forței de muncă
România are probleme cu ocuparea forței de muncă
Numărul angajaţilor temporari ajunsese, în România, la 71.000 în trimestrul III din 2018, în uşoară creştere faţă de trimestrul precedent, în timp ce rata ocupării forţei de muncă era la 66,2%, sub media europeană, relevă datele Barometrului european pentru ocuparea forţei de muncă, lansat de Staffing Industry Analysts (SIA) şi World Employment Confederation (WEC), asociaţia internaţională la care este afiliată Asociaţia Română a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT).

Conform documentului, raportat anual, trendul ocupării în angajamente de muncă temporară este unul în scădere, atât la nivel naţional, cât şi european. Principalele zone acoperite de munca temporară sunt activităţile agricole, construcţiile şi industria manufacturieră.

La nivel general, rata ocupării forţei de muncă în România era de 66,2%, în T3 din 2018, cu aproape 3% mai mică raportat la media europeană pentru aceeaşi perioadă (69%).

Barometrul este proiectat pentru a permite utilizatorilor să filtreze, sorteze şi să descarce grafice, statistici şi perspective relevante referitoare la statutul ocupării forţei de muncă în Europa. Cu ajutorul datelor raportate în timp real, al celor mai recente analize Eurostat, la care se adaugă informaţiile despre piaţa forţei de muncă furnizate prin intermediul asociaţiilor europene de profil, instrumentul poate surprinde riguros datele şi tendinţele pieţei, pe o anumită perioadă de timp şi pentru anumite zone geografice.

Citește și: Costul forței de muncă în România, cea mai mare creștere din UE

Barometrul european pentru ocuparea forţei de muncă, un instrument interactiv de cercetare care acoperă indicatorii principali ai pieţei muncii din 33 de ţări, va fi emis o dată la fiecare patru luni şi va cuprinde, pe lângă datele la zi, şi un istoric începând cu trimestrul II din 2016 şi până în prezent.

Asociaţia Română a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT) este o organizaţie non-profit, înfiinţată în iunie 2010. Asociaţia reuneşte cele mai importante 17 companii internaţionale şi locale de agenţi de muncă temporară din România, patru dintre ele fiind în primele opt cele mai mari companii din lume în domeniul furnizării de servicii de forţă de muncă.

ARAMT este membră a World Employment Confederation - Europe, asociaţia patronală la nivel european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel