Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Virgil Popescu a declarat pentru presa din Israel că România este interesată de o cooperare bilaterală.
"Există un potențial mare de cooperare între România și Israel în domeniul energetic", a spus el. "Vrem să ne întâlnim cu companii care sunt dispuse să investească în România. Vrem să discutăm despre energiile regenerabile. Vrem să vorbim despre investiții și trebuie să cumpărăm gaze, pentru că principala problemă pentru săptămâna viitoare este reducerea dependenței de gazul rusesc.", a declarat Popescu, săptămâna trecută în timpul unei vizite în Israel.
Rusia a majorat semnificativ prețul gazelot în ultimele săptămâni, ceea ce a dus la creșterea presiunii asupra națiunilor importatoare pentru a găsi surse alternative de gaze naturale. România explorează în prezent mai multe opțiuni, una dintre ele fiind Israelul.
În timpul unei întâlniri lui Virgil Popescu cu ministrul Energiei din Israel, Karin Elharrar, cei doi "au vorbit mult despre gazul israelian și despre posibilitatea de a exporta gaz israelian în România."
Legea offshore. Kelemen Hunor, anunţul zilei: Vineri semnăm în coaliţie şi merge în Parlament
O astfel de afacere ar fi foarte benefică pentru ambele părți, și poate chiar pentru națiunile din jur, deoarece România este responsabilă de o conductă de gaz către Moldova, care leagă această din urmă națiune de rețeaua electrică europeană mai mare.
În ceea ce privește pașii practici în vederea încheierii unui acord, Popescu s-a întâlnit cu directori ai Delek Group și cu alți furnizori de energie importanți pentru a explora logistica transferului de gaze către România.
"Problema pe care trebuie să o rezolvăm este infrastructura de transport", a spus el. "Conductele nu se pot face atât de ușor sau rapid, așa că soluția este prin Egipt. Acolo există terminale [de gaz] și există o cooperare strânsă între Israel și Egipt."
În prezent, în Marea Mediterană se construiește un terminal de gaz care va permite un export mai larg de gaz din Israel. După ce va fi finalizat, terminalul va juca probabil un rol în orice potențial acord pe termen lung cu România.
Ministrul Popescu a declarat că: "Vrem să înlocuim combustibilii fosili. Când am vorbit cu doamna ministru, i-am spus despre mixul de energie electrică din România. Avem aproape 20% cărbune, aproape 8% gaz, aproape 20% nuclear, iar restul de 40% este reprezentat de energie hidro și regenerabile. Vrem să eliminăm treptat cărbunele până în 2032 și să folosim gazul ca și combustibil de tranziție."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...