Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Aflat în vizită oficială în Azerbaidjan, Virgil Popescu a discutat o eventuală suplimentare a cantităților de gaz livrate de Baku în Europa, dar convorbirile au vizat și un proiect de cablu submarin pentru transportul energiei, pe sub Marea Neagră.
"Astăzi (joi - n.r.) am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul azer al Energiei, Parviz Shahbazov. I-am transmis că România acordă o importanţă deosebită Parteneriatului Strategic cu Republica Azerbaidjan şi am salutat colaborarea îndelungată, extrem de fructuoasă, în sectorul energetic. L-am felicitat pentru contribuţia semnificativă pe care Coridorul Sudic de gaze a avut-o în acest an, de la operaţionalizarea sa, dovedindu-se a fi extrem de eficient şi util în acest context energetic foarte dificil cu care ne-am confruntat, mai ales din perspectiva deficitului major de gaze naturale", a scris ministrul.
El i-a transmis omologului său că ţara noastră este interesată de volumele suplimentare de gaz care pot ajunge pe piaţa europeană.
"Totodată, l-am asigurat pe omologul meu că România va susţine o colaborare mai strânsă între Comisia Europeană şi Azerbaidjan pentru creşterea volumului de gaze livrate către Europa, precum şi diversificarea surselor de transport şi aprovizionare. Am mai transmis părţii azere deschiderea României în privinţa creşterii volumului de investiţii ale companiei SOCAR, în ţara noastră.
Ne-am arătat deschişi faţă de o posibilă colaborare dintre România, Azerbaijan şi Georgia pentru a construi împreună un cablu submarin pentru transportul energiei electrice, pe sub Marea Neagră. A fost o întâlnire cu perspective de bun augur pentru România", se mai arată în postare.
În privința unei colaborări cu SOCAR, Virgil Popescu spune că se dorește folosirea expertizei azerilor pentru producerea energiei electrice, dar și în domeniul îngrășămintelor chimice.
”Le-am transmis că suntem interesați și încurajăm creșterea investițiilor pe care compania le poate face în țara noastră în domeniul producției de energie electrică, dar și în domeniul îngrășămintelor chimice”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...