Romgaz negociază achiziţia participaţiei de la Exxon pentru gazele din Marea Neagră
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Romgaz negociaza preluarea
Romgaz negociaza preluarea
Compania Romgaz negociază achiziţia participaţiei pe care compania americană Exxon o are în proiectul de explorare și exploatare a gazelor din Marea Neagră, a declarat miercuri Viorgil Popescu, Ministrul Energiei, Economiei şi Mediului de Afaceri, într-o conferință de presă.

“În acest moment Romgaz este interesat şi discută să achiziţioneze întregul pachet pe care Exxon îl deţine în explorarea gazelor din Marea Neagră. Romgaz este o companie puternică şi care poate să exploateze cu Petrom în condiţii de egalitate gazele din Marea Neagră”, a spus Popescu.

Ministrul spune că Romgaz, care are în derulare mai multe proiecte de investiții majore, este o companie suficient d esolvabilă pentru a achiziționa și a participa, alături de OMV Petrom, la proiect.

Exxon Mobil va ELIMINA 1.600 de locuri de muncă. Care este MOTIVUL

În context, ministrul a anunțat o scădere a prețului gazelor la bursă, după liberalizarea pieței, contrar opiniilor care anticipau o creștere a prețurilor. Ministrul spune că gazele sunt la jumătate de preț față de iarna trecută , că importurile au scăzut și că, mai mult, România exportă gaze.

“Pentru prima dată România face export de gaze naturale pentru că a găsit preţ mai bun în afara ţării. România devine un jucător pe piaţa gazelor naturale, ceea ce ne-am şi propus. Vom face şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră. A fost nevoie de abrogarea OUG 114, am făcut acest lucru”, spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel