Personalul din primării ar putea fi plătit din fonduri europene
Autor: Anca Mihailov | 01 noi 2019 / 11:01
Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene
Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene
Prezentă la evenimentul internațional organizat de Primăria Sectorului 5 al Capitalei, în parteneriat cu DC Media Group, Roxana Mînzatu, ministrul interimar al Fondurilor Europene, a prezentat viziunea sa și a actualului guvern interimar în legătură cu viitorul exercițiu financiar 2021-2017.

Discuțiile informale pe care actualul ministru le-a avut cu reprezentanții Comisiei Europene, la Bruxelles, au fost în sensul creșterii finanțărilor, pentru anumite sectoare vitale ale economiei României, în viitoarea perioadă. Alte propuneri pe care ministrul interimar le-a făcut și speră să fie urmate de viitorul guvern se referă la schimbările necesare în alocarea fondurilor, la nivel regional. Una dintre propunerile actualului ministru este ca personalul din primării care lucrează cu proiecte europene să poată fi plătit din programul pentru Asistență Tehnică, adică tot din fonduri europene, nu din bugetele locale.

Regionalizarea României ar putea porni chiar de la fondurile europene

De asemenea, ministrul interimar susține regionalizarea României, pornind de la fondurile europene. „Propunerea mea este ca în primul rând să se facă o schimbare radicală în privința Programului Operațional Regional, astfel încât să fie gândit diferit pentru fiecare regiune, în funcție de problemele specifice ale fiecărei regiuni. La toate negocierile informale cu Comisia Europeană am avut alături și ADR-urile. Cred că este un prim pas către descentralizarea României, prin investițiile din fonduri europene. De asemenea, descentralizarea deciziilor treuie să fie gestionată regional. Foarte mulți și-au exprimat suportul pentru o astfel de abordare”, a explicat minisstrul interimar al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

Salariul minim va fi majorat. Marius Budăi a explicat ce și cum

G Ad:

Ministrul interimar a mai vorbit și despre realizările ADI ITI Delta Dunării și viitorul ITI care va fi creat în Valea Jiului, precum și de sprijinul acordat producției, inclusiv IMM-urilor. Fondurile investite în retehnologizare au ajuns la un total de circa 1,4 miliarde de euro, ca innvestiții în dotări, tehnologii, spații de producție și altele. „Vom avea în continuare o axă de finanțare în zona IMM-urilor. Și o axă de finanțare pentru Transporturi. Mi-aș dori să avem o altă abordare pentru infrastructura publică, astfel încât să nu mai ajungem să facem să concureze între ele autoritățile și să rămână fără proiecte, dar și cu sumele cheltuite pentru documentație”, a adăugat ministrul interimar.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro