Rușii acceptă transportarea lui Alexei Navalnîi în Germania
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Alexey Navalny
Alexey Navalny
Medicii ruși și-au dat acceptul ca proeminentul luptător împotriva corupției din Rusia, Alexei Navalny, să primească tratament medical în străinătate suspectat fiind că ar fi fost otrăvit, după ce soția sa a apelat direct la președintele Vladimir Putin.

Medicii locali au aprobat transportul după consultări cu medicii germani, a informat serviciul de știri RIA Novosti, controlat de stat, citându-l pe Anatoly Kalinichenko, șeful adjunct al spitalului unde este tratat Navalny.

Spitalul din orașul siberian Omsk a refuzat anterior transportul lui Navalny, spunând că starea lui era prea instabilă pentru a-i permite să călătorească, în ciuda solicitărilor familiei sale. Un avion medical german a sosit vineri pentru a-l aduce la Berlin.

Echipa medicală germană a stabilit că starea de sănătate a lui Navalny este potrivită pentru transport, relatează Deutsche Welle, citând o declarație a grupului care aorganizat evacuarea.

Medicul șef al spitalului din Omsk, Alexander Murakhovsky, a declarat că Navalny suferă de o tulburare metabolică, a informat serviciul de știri Interfax. Vineri, un alt medic a spus că testele nu au arătat urme de toxine, potrivit unui videoclip postat de purtătorul de cuvânt al lui Navalny, Kira Yarmysh.

Opozantul lui Putin. SURPRIZĂ uriașă. Ce spun medicii despre Navalnîi

La începutul zilei, soția lui Navalny, Iulia Navalnaya, a apelat direct la Putin pentru a-i permite soțului ei să plece la tratament în Germania.

Cazul a atras atenția opiniei publice internaționale. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că analizează situația, în timp ce cancelarul german Angela Merkel a solicitat o anchetare a incidentului, iar președintele francez Emmanuel Macron a declarat că este extrem de preocupat.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, s-a îmbolnăvit într-un avion cu care s-a întors la Moscova din orașul siberian Tomsk. El s-a întâlnit cu activiști locali și candidați ai opoziție, înaintea alegerilor regionale din septembrie, iar Yarmysh a spus că politicianul a băut o ceașcă de ceai în acea zi înainte de zbor. Aeronava a făcut o aterizare de urgență în Omsk, unde a fost pus la un ventilator și a rămas inconștient și în stare gravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel