Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Rusia și-a exprimat de mult timp scepticismul față de criptomonede și alte active digitale, banca sa centrală invocând preocupări legate de stabilitatea financiară.
Însă, în februarie, autoritatea de reglementare a acordat platformei blockchain Atomyze Russia prima licență pentru schimbul de active digitale. A urmat în curând o licență pentru creditorul dominant Sberbank.
Sancțiunile occidentale fără precedent au lovit inima sistemului financiar rusesc din cauza evenimentelor din Ucraina, iar legislatorii s-au străduit să introducă o nouă legislație pentru a atenua lovitura.
De asemenea, stabilește cotele de impozitare pentru veniturile obținute din vânzarea de active digitale.
Rata actuală pentru tranzacții este de 20%, la fel ca pentru activele standard. Conform noii legi, impozitul va fi de 13% pentru companiile rusești și de 15% pentru cele străine.
Proiectul mai trebuie să fie revizuit de camera superioară și semnat de președintele Vladimir Putin pentru a deveni lege.
Citește și: Faliment pe piața criptomonedelor. Victima, o fostă mare companie
Reprezentanții din Statele Unite ai fondului înregistrat în Singapore au depus o cerere de faliment la o instanță din New York. Dosarul a fost înregistrat în temeiul articolului 15 din Codul falimentului din SUA, conceput pentru companiile străine care doresc să pună la adăpost de creditori fondurile aflate în gestionea lor și care aparțin investitorilor americane.
Până anul trecut, fondul, înființat în 2012 de foști angajați ai băncii elvețiene de investiții Credit Suisse Zhu Su și Kyle Davies, gestiona active de aproximativ 10 miliarde de dolari. Cu toate acestea, odată cu scăderea cotațiilor pe piața criptomonedelor, valoarea activelor a scăzut rapid, ajungând deja la 3 miliarde de dolari în aprilie anul curent.
Declararea falimentului, pe fondul protecției față de creditori, ar trebui să ajute fondul să salveze banii clienților americani în timpul lichidării activelor, care va avea loc în temeiul unui ordin judecătoresc din Insulele Virgine Britanice, după ce 3AC nu a mai plătit un împrumut important.
Observatorii remarcă faptul că, până acum câțiva ani, fondul 3AC a fost un jucător cheie pe piața criptomonedelor. Falimentul său a forțat multe companii de criptomonede să își revizuiască operațiunile și să înăsprească retragerile clienților, în timp ce piețele de criptomonede au continuat să scadă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...