Cel mai aglomerat sfârșit de săptămâne din acest sezon pe litoral
Litoralul rămâne destinaţia...
Rusia și-a exprimat de mult timp scepticismul față de criptomonede și alte active digitale, banca sa centrală invocând preocupări legate de stabilitatea financiară.
Însă, în februarie, autoritatea de reglementare a acordat platformei blockchain Atomyze Russia prima licență pentru schimbul de active digitale. A urmat în curând o licență pentru creditorul dominant Sberbank.
Sancțiunile occidentale fără precedent au lovit inima sistemului financiar rusesc din cauza evenimentelor din Ucraina, iar legislatorii s-au străduit să introducă o nouă legislație pentru a atenua lovitura.
De asemenea, stabilește cotele de impozitare pentru veniturile obținute din vânzarea de active digitale.
Rata actuală pentru tranzacții este de 20%, la fel ca pentru activele standard. Conform noii legi, impozitul va fi de 13% pentru companiile rusești și de 15% pentru cele străine.
Proiectul mai trebuie să fie revizuit de camera superioară și semnat de președintele Vladimir Putin pentru a deveni lege.
Citește și: Faliment pe piața criptomonedelor. Victima, o fostă mare companie
Reprezentanții din Statele Unite ai fondului înregistrat în Singapore au depus o cerere de faliment la o instanță din New York. Dosarul a fost înregistrat în temeiul articolului 15 din Codul falimentului din SUA, conceput pentru companiile străine care doresc să pună la adăpost de creditori fondurile aflate în gestionea lor și care aparțin investitorilor americane.
Până anul trecut, fondul, înființat în 2012 de foști angajați ai băncii elvețiene de investiții Credit Suisse Zhu Su și Kyle Davies, gestiona active de aproximativ 10 miliarde de dolari. Cu toate acestea, odată cu scăderea cotațiilor pe piața criptomonedelor, valoarea activelor a scăzut rapid, ajungând deja la 3 miliarde de dolari în aprilie anul curent.
Declararea falimentului, pe fondul protecției față de creditori, ar trebui să ajute fondul să salveze banii clienților americani în timpul lichidării activelor, care va avea loc în temeiul unui ordin judecătoresc din Insulele Virgine Britanice, după ce 3AC nu a mai plătit un împrumut important.
Observatorii remarcă faptul că, până acum câțiva ani, fondul 3AC a fost un jucător cheie pe piața criptomonedelor. Falimentul său a forțat multe companii de criptomonede să își revizuiască operațiunile și să înăsprească retragerile clienților, în timp ce piețele de criptomonede au continuat să scadă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Litoralul rămâne destinaţia...
Timp de 11 generații, familia...
Kievul şi Moscova s-au acuzat...
În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public...
Două importante agenţii internaţionale de evaluare...
S&P Global Ratings a...
Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. s-a...
Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri...
Guvernul britanic a declarat...
Consilierul guvernatorului BNR,...
Salman Rushdie, autorul cărţii...
Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă...
Amenzi riscă atât beneficiarii...
Piloții companiei aeriene spaniole au anunțat o nouă...
Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie -...
Autoritățile române s-au...
Cifrele au fost prezentate de...
Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în...
Este o precizare care vine să...
Marcel Ciolacu, președintele...
Informația a fost furnizată de...
Prețurile la gaze, combustibili...
Sistemul de pensii din România...
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...
Invazia declanșată de Vladimir...
Preţurile carburanţilor...
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a demarat discuţiile...