Rusia impune măsuri împotriva unor companii IT străine, inclusiv TikTok, Telegram, Zoom, Discord şi Pinterest
Autor: Antonia Popescu | 19 aug 2022, 17:31
UE se aşteaptă ca Rusia să respecte contractele de energie (comisarul pentru economie)
UE se aşteaptă ca Rusia să respecte contractele de energie (comisarul pentru economie)
Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a anunţat vineri sancţiuni împotriva unor companii IT străine, printre care şi TikTok, Telegram, Zoom, Discord şi Pinterest, relatează Reuters.

Într-o declaraţie emisă de Roskomnadzor, aceasta afirmă că măsurile au fost luate după ce respectivele companii nu s-au conformat cererii de retragere a conţinuturile ilegale, şi vor rămâne în vigoare până la îndeplinirea acestei solicitări, fără a preciza concret care sunt măsurile decise.

Google şi companii IT care gestionează reţele de socializare, inclusiv Facebook şi Twitter, au primit în mod repetat amenzi în Rusia pentru încălcarea legislaţiei ruse asupra conţinuturilor interzise şi a noii legislaţii care incriminează difuzarea de ''ştiri false'' despre armata rusă, în contextul ''operaţiunii militare speciale'' desfăşurate de aceasta împotriva Ucrainei.

Cele mai recente amenzi au fost aplicate săptămâna aceasta de instanţe ruseşti serviciului american de live streaming Twitch 2 (două milioane de ruble - 33.000 de dolari) şi serviciului de mesagerie Telegram (11 milioane de ruble - 179.000 de dolari).

Se lansează TikTok Music, rivalul pentru serviciile de streaming consacrate. Unde va fi disponibil

Proprietarul TikTok a obţinut un brevet pentru TikTok Music. ByteDance, compania chineză care deţine TikTok, a aplicat şi a obţinut drepturile de folosire, primit deocamdată în Australia şi Statele Unite. Acestea ar fi primele regiuni în care serviciul urmează să fie disponibil, potrivit news.ro.

Descrierea care însoţeşte brevetul vorbeşte despre un serviciu de streaming pentru muzică şi video, cu funcţii de redare, partajare şi download, dar şi cu posibilitatea chatului.

Din descriere, pare să fie vorba de un serviciu de streaming muzical, dar care, în plus faţă de serviciile actuale, să ofere abilităţi de platformă socială precum opţiunile de comunicare între utilizatori pe seama muzicii ascultate.

Rămâne de văzut dacă viitorul serviciu va face parte din TikTok sau va fi lansat ca o aplicaţie separată. Prima variantă ar avea mai mult sens pentru rețeaua de socializare care deja ameninţă supremaţia Facebook şi Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe