Rusia își menține ținta privind producţia de GNL, în ciuda noilor sancțiuni din Occident
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Vas transportor de GNL
Vas transportor de GNL
Rusia nu va renunța la planurile sale de a crește producția de gaze naturale lichefiate (GNL) la 100 de milioane de tone în ciuda aplicării sancțiunilor americane, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Într-un nou pachet de sancțiuni anunțat luna aceasta, Statele Unite au vizat o importantă entitate rusă implicată în dezvoltarea, operarea și deținerea unui proiect masiv în Siberia cunoscut sub numele de Arctic LNG-2.

Rusia încearcă să stimuleze producția de gaz lichefiat transportat pe mare, deoarece exporturile sale de gaze prin conducte către Europa, cândva o sursă cheie de venituri pentru Moscova, au scăzut vertiginos pe fondul sancțiunilor occidentale impuse din cauza conflictului din Ucraina, arată Reuters.

"Nimeni din țara noastră nu va renunța la planurile la scară largă pentru acest proiect sau pentru proiecte similare. Dezvoltarea infrastructurii GNL este prioritatea noastră în sectorul energetic", a declarat Zakharova în cadrul unui briefing săptămânal.

Companiile rusești au învățat deja să depășească astfel de obstacole, a adăugat ea.

Arctic LNG-2 ar fi al treilea proiect rusesc de GNL la scară largă și este conceput pentru a ajuta Rusia să își atingă obiectivul declarat de a reprezenta 20% din piața mondială de GNL până în 2035, față de aproximativ 8% în prezent.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat miercuri că administrația Biden lucrează cu țările partenere în ceea ce privește sancțiunile asupra proiectului Arctic LNG-2.

Novatek, cel mai mare producător de GNL din Rusia, deține o participație de 60% din proiect și intenționează să înceapă producția până la sfârșitul acestui an.

Sancțiunile și reducerea activității au atras atenția companiei franceze TotalEnergies și Japan Arctic LNG - un consorțiu format din Mitsui & Co și JOGMEC. Fiecare dintre acestea deține o participație de 10% în proiect și sunt îngrijorate de impactul măsurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel