Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Pentru a doua ședință consecutivă, factorii de decizie au lăsat rata dobânzii cheie la 16%. Guvernatorul băncii centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina va comenta decizia în cadrul unei conferințe de presă programate în această după-amiază la Moscova, conform Bloomberg.
La fel ca luna trecută, Banca Rusiei nu a oferit nicio indicație cu privire la direcția probabilă a următoarei sale mișcări.
"Pe termen mediu, balanța riscurilor de inflație este în continuare înclinată în sus", a afirmat aceasta într-o declarație care însoțește decizia. "Revenirea inflației la țintă în 2024 și stabilizarea ulterioară a acesteia aproape de 4% presupun condiții monetare stricte care vor fi menținute în economie pentru o perioadă lungă de timp."
Regiuni precum Belgorod și Kursk s-au confruntat cu atacuri cu drone și rachete în ultimele săptămâni, în timp ce Ucraina organizează o campanie care vizează infrastructura și facilitățile industriale, inclusiv instalațiile petroliere, pentru a încerca să submineze mașina de război a Rusiei.
Înaintea alegerilor, în care președintele Vladimir Putin a obținut o victorie zdrobitoare, asigurându-și un al cincilea mandat la putere, guvernul a fost foarte activ în eforturile de a reduce prețurile galopante la alimente, o nemulțumire majoră în rândul electoratului. Acum, după ce alegerile au trecut, prețurile ar putea crește din nou..
Alimentele de bază ar putea deveni mai scumpe în Rusia pe măsură ce continuă atacurile asupra regiunii Belgorod, o zonă agricolă importantă care reprezintă 14% din întreaga producție zootehnică din Rusia.
În plus, cel puțin nouă rafinării importante au fost atacate în acest an, ceea ce, potrivit unor estimări, a dus la deconectarea a 11% din capacitatea de producție totală a țării. Deși costul combustibilului la pompă în Rusia a înregistrat puține schimbări, valul de atacuri a determinat o creștere a prețurilor la benzină și motorină la Bursa Internațională de Mărfuri din Sankt Petersburg.
Nabiullina a semnalat că banca centrală urmărește să mențină costul împrumuturilor la cel mai ridicat nivel de la începutul războiului din Ucraina pentru o perioadă prelungită. Creșterea anuală a prețurilor a stagnat la peste 7%, lăsând-o la aproape de două ori mai mare decât ținta de 4%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Favoriți în sondaje,...
România, în fruntea producției...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...