Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
O stare de spirit confirmată, de altfel, și de ultima ”propunere” a Rusiei, care, în ultimele luni nu a făcut decât să susțină că Moscova nu încalcă prevederile INF, așa cum spun Statele Unite. Dimpotrivă, americanii sunt cei care nu respectă prevederile acestui acord, iar Moscova încearcă acum să îl salveze. Întrebare este cum? Creând noi arme care contravin literei tratatului, care pun în pericol securitatea Europei în special și a lumii, în general?
Un joc neluat în calcul
Atacurile împotriva României nu trebuie să surprindă. Am preluat președinția rotativă a UE, deci România are puterea de a decide soarta proiectului energetic Nord Stream-2, conducta de gaze naturale prin Marea Baltică spre Germania. Evident, România încurcă planurile Moscovei. Altfel spus, România a devenit o amenințare la adresa intereselor Rusiei, iar Kremlinul nu a luat în calcul un astfel de joc.
Acum atacă, dă din colț în colț precum un leu înfuriat, fără scăpare. Și încearcă să inducă opinia publică în eroare, prezentând realitatea altfel decât este ea. ”Americanii au luat de mult decizia de a se retrage din INF. Cum altfel se explică înființarea bazei de la Deveselu și amplasarea acolo a sistemelor lansatoiare de rachete”, spunea, printre altele, profesorul Lev Klepațki. Idee reluată, de altfel, de la ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care s-a exprimat în aceeași cheie sau de la adjunctul acestuia, Serghei Riabkov.
Adevărata spaimă
Cum la toate eforturile lor de a se face auziți, de a-i băga cineva în seamă, rușii nu au primit nici un răspuns, Rusia a lansat altă propunere. A sugerat Statelor Unite să dispugă lansatoarele de rachete Mk-41 din dispozitivul de apărare aeriană din România, pe motiv că nu se încadrează în normele INF. De ce? Pentru că aceste dispozitive sunt dezvoltate pentru lansaraea rachetelor de croazieră Tomahawk, adevărata spaimă a rușilor.
Citește și SUA și Rusia se pregătesc pentru un altfel de război
Interesant este că, în încercarea de a tempera oarecum furia Moscova, doi deputați germani au îndemnat Moscova să-și mute rachetele dincolo de Ural, astfel încât Uniunea Europeană să nu mai intre în raza lor directă de acțiune. Cei doi policieni de la Berlin se declarau convinși că, procedând astfel, SUA vor permite rușilor să inspecteze inclusiv baza de la Deveselu, pentru a se convinge că nu reprezintă o amenințare, ci, dimpotrivă, este un scut de apărare. Firește, Moscova s-a simțit jignită!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...