Rusia va ajunge la sapă de lemn! Va deveni o bombă cu ceas
Autor: Simona Haiduc | 26 ian, 10:12
Dacă va invada Ucraina, iar Statele Unite vor impune noi sancțiuni, pierderile Rusiei vor depăși 50 de miliarde de dolari, susține publicația germană Bild, subliniid că, dacă, pentru moment, regimul de la Kremlin are niște rezerve, niște bani la pușculiță din care sunt plătite o serie de ajutoare sociale, țara va deveni o bombă cu cea. Iar un rus sărac este mai periculos decât unul care își poate hrăni familia. 

De fapt, tăvălugul pare să se fi pornit deja: indicii bursieri ai pieței de capital a Rusiei sunt într-o continuă scădere, rubla, moneda națională a Rusiei, se depreciază într-un ritm înfricoșător față de dolar și euro. În aceste condiții, inflația riscă să atingă cote astrale.

Și nu va fi nevoie decât de un incident minor pentru ca butonul de pulbere să se aprindă și rușii să se revolte. Dacă până acum, în astfel de cazuri de tensiuni sociale, armata a stat în banca ei, de această dată nu se știe cum va acționa. Sunt avertismente lansate, mai direct sau mai voalat, de analiști și experți ruși. 

Pentru că, dacă situația din Ucraina se agravează, iar Kremlinul va năvăli peste statul vecin, SUA ar putea impune sancțiuni împotriva Rusiei, care ar include restricții asupra materiilor prime și a exporturilor de arme, scrie Bild, citând surse proprii. Potrivit publicației germane, planul de sancțiuni a fost elaborat de șeful CIA, William Burns, și a fost prezentat la Berlin.

Este vorba, în special, de "blocarea rutelor comerciale rusești în întreaga lume", de blocarea livrărilor de materii prime din Rusia, inclusiv petrol și gaze naturale, de "tăierea rutelor de aprovizionare", precum și de "reducerea drastică a personalului ambasadelor rusești din țările occidentale". Potrivit ziarului, pagubele cauzate de impunerea restricțiilor s-ar putea ridica la peste 50 de miliarde de dolari.

Citește și Criza energetică. Bogdan Chirițoiu: Să nu căutăm acum ţap ispăşitor la noi în curte

Citește și Bursa din Moscova s-a dus de-a dura! Prăpădul este de nestăvilit

Potrivit Bild, secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, "le-a transmis clar" aliaților occidentali intențiile sale de a impune noi restricții Rusiei. Anterior, el amenințase Rusia cu sancțiuni "paralizante" în cazul unei escaladări în Ucraina. În plus, autoritățile germane au asigurat Washingtonul că, în cazul unei escaladări, gazul nu va trece prin conducta Nord Stream-2, în timp ce Berlinul nu intenționează să abandoneze proiectul.

Nu este prima variantă de sancțiuni pe care SUA o iau în considerare împotriva Rusiei în cazul unui eventual atac asupra Ucrainei. Anterior, Washington Post a scris că SUA ar putea impune sancțiuni care ar include o interdicție asupra livrărilor de semiconductori către Rusia.

De asemenea, Reuters a relatat despre planurile Casei Albe de a interzice exporturile de microcipuri către Rusia. Potrivit agenției, restricțiile ar putea viza blocarea accesului țării la livrările globale de produse electronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Urmează o criză imobiliară? La ce ne putem aștepta

Cu un război lângă granița României care amenință să se...

De ce nu au fost virate vineri salariile profesorilor

Vineri, 13 mai, cadrele didactice ar fi trebuit să...

ROBOR mai face un salt și doboară un recent record

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea...

Trei zile libere în luna iunie pentru angajații din România

Luna viitoare, iunie, angajații din România vor...

PMB cumpără troleibuze cu bani din PNRR

Primăria Municipiului București vrea să achiziționeze...

Crossuri externe