Noua rachetă are o rază de acțiune de până la 10 km. Acesta este capabil să atace vehicule puternic blindate și ținte aeriene cu viteză redusă și zboruri joase. UAV-ul X poate fi ghidat cu fascicul laser, precum și în modurile termic și TV, scrie Kommersant.
Potrivit sursei, racheta aeriană va face parte din complexul de armament al dronelor de atac, cum ar fi Forpost și Inokhodets. X-BPU va fi utilizat și pe elicopterele Ka-52M. Prototipul Ka-52M a efectuat deja "zeci de lansări de succes" ale noii rachete aeriene. De asemenea, au fost efectuate lansări de la dronele Inokhodets, Forpost și Altius, potrivit interlocutorului agenției.
Vânzările de armament reprezintă un element central al politicii externe a Rusiei și sunt controlate îndeaproape de către de guvern pentru a promova obiectivele economice și strategice. Vânzările de arme rusești oferă un sursă importantă de valută forte, promovează relațiile politice și de apărare ale Rusiei cu alte țări și sprijină industrii interne importante. Având în vedere acest rol proeminent, tendințele în vânzările globale de arme ale Rusiei prezintă un interes permanent pentru Congresul american.
Unii membri ai Congresului și-au exprimat îngrijorarea că vânzările de arme rusești sprijină activitatea agresivă și malignă a Rusiei, încurajează conflicte și insecuritatea regională și concurează cu vânzările de arme ale SUA.
SU-57 vine la pachet cu o dronă invizibilă. Okhotnik dă bătăi de cap americanilor VIDEO
Administrațiile SUA și Congresul au impus sancțiuni împotriva industriei de apărare a Rusiei și a exporturile de arme.
Rusia este al doilea mare exportator de arme din lume, după Statele Unite. Rusia exportă arme către peste 45 de țări și a reprezentat aproximativ 20 % din vânzările globale de arme din 2016. Multe țări au relații de lungă durată în materie de arme cu Rusia, unele datând din perioada Uniunii Sovietice. În ciuda prezenței sale globale, Rusia exportă majoritatea armelor sale către cinci state (enumerate în ordine alfabetică): Algeria, China, Egipt, India și Vietnam. India a fost cel mai mare importator de arme rusești din 2016. Rusia încearcă să își lărgească baza de clienți și urmărește în mod agresiv noi piețe în Orientul Mijlociu, Asia, și Africa.
Rusia exportă o varietate de armament, inclusiv aeronave vechi și avansate, sisteme de apărare aeriană, nave militare și submarine, radare, rachete, tancuri, vehicule blindate, arme de calibru mic și artilerie. Potrivit statisticilor oficiale rusești, avioanele reprezintă 50% din exporturile de arme rusești. Majoritatea armelor rusești actuale sunt versiuni actualizate ale sistemelor vechi, dar Rusia își comercializează din ce în ce mai mult sistemele sale cele mai avansate din punct de vedere tehnologic
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...