Rușii au un nou sistem de rachete pentru drone și elicoptere

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Rușii au dezvoltat o nouă racheta foarte versatilă
Rușii au dezvoltat o nouă racheta foarte versatilă
Rusia a dezvoltat o nouă rachetă aeriană ghidată X-BUAV. Acesta va fi folosit ca parte a unui sistem de armament pentru drone și elicoptere, a relatat RIA Novosti citând o sursă din complexul industriei de apărare.

Noua rachetă are o rază de acțiune de până la 10 km. Acesta este capabil să atace vehicule puternic blindate și ținte aeriene cu viteză redusă și zboruri joase. UAV-ul X poate fi ghidat cu fascicul laser, precum și în modurile termic și TV, scrie Kommersant.

Potrivit sursei, racheta aeriană va face parte din complexul de armament al dronelor de atac, cum ar fi Forpost și Inokhodets. X-BPU va fi utilizat și pe elicopterele Ka-52M. Prototipul Ka-52M a efectuat deja "zeci de lansări de succes" ale noii rachete aeriene. De asemenea, au fost efectuate lansări de la dronele Inokhodets, Forpost și Altius, potrivit interlocutorului agenției.

Vânzările de armament reprezintă un element central al politicii externe a Rusiei și sunt controlate îndeaproape de către de guvern pentru a promova obiectivele economice și strategice. Vânzările de arme rusești oferă un sursă importantă de valută forte, promovează relațiile politice și de apărare ale Rusiei cu alte țări și sprijină industrii interne importante. Având în vedere acest rol proeminent, tendințele în vânzările globale de arme ale Rusiei prezintă un interes permanent pentru Congresul american.

Unii membri ai Congresului și-au exprimat îngrijorarea că vânzările de arme rusești sprijină activitatea agresivă și malignă a Rusiei, încurajează conflicte și insecuritatea regională și concurează cu vânzările de arme ale SUA. 

SU-57 vine la pachet cu o dronă invizibilă. Okhotnik dă bătăi de cap americanilor VIDEO

Administrațiile SUA și Congresul au impus sancțiuni împotriva industriei de apărare a Rusiei și a exporturile de arme.

Rusia este al doilea mare exportator de arme din lume, după Statele Unite. Rusia exportă arme către peste 45 de țări și a reprezentat aproximativ 20 % din vânzările globale de arme din 2016. Multe țări au relații de lungă durată în materie de arme cu Rusia, unele datând din perioada Uniunii Sovietice. În ciuda prezenței sale globale, Rusia exportă majoritatea armelor sale către cinci state (enumerate în ordine alfabetică): Algeria, China, Egipt, India și Vietnam. India a fost cel mai mare importator de arme rusești din 2016. Rusia încearcă să își lărgească baza de clienți și urmărește în mod agresiv noi piețe în Orientul Mijlociu, Asia, și Africa.

Rusia exportă o varietate de armament, inclusiv aeronave vechi și avansate, sisteme de apărare aeriană, nave militare și submarine, radare, rachete, tancuri, vehicule blindate, arme de calibru mic și artilerie. Potrivit statisticilor oficiale rusești, avioanele reprezintă 50% din exporturile de arme rusești. Majoritatea armelor rusești actuale sunt versiuni actualizate ale sistemelor vechi, dar Rusia își comercializează din ce în ce mai mult sistemele sale cele mai avansate din punct de vedere tehnologic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel