Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO
Autor: Simona Haiduc | 12 aug 2022, 23:12
Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă împotriva unei Ucrainei care nu se lasă înfrântă, ba dimpotrivă. Iar oamenii de faceri din Rusia caută soluții pentru a salva ceea ce occidentali au lăsat în țara lor pe fondul sancțiunilor impuse de lumea civilizată pentru războiul declanșat. 

Proprietarul de restaurante Anton Pinsky, care a cumpărat afacerea Starbucks din Rusia împreună cu rapperul Timati și compania Sindica, a depus trei cereri la Rospatent pentru înregistrarea unor noi nume pentru cel mai mare lanț de cafenele din lume, Starbuck, care a părăsit piața rusă pe fondul sancțiunilor impuse Moscovei. 

Potrivit documentelor primite de redacția publicației economice RBK, Pinsky intenționează să înregistreze mărcile comerciale Stars Pinskiy Coffee, Stars Kanokov Coffee și Stars Coffee. Contactată de RBK, o sursă din cadrul companiei rapperului Timati a confirmat informația, dar nu a putut preciza care ar fi varianta finală.

La jumătatea lunii iulie, Anton Pinsky, fondatorul Pinskiy&Co, a declarat că afacerea Starbucks din Rusia va fi cumpărată de el, de rapperul Timati și de holdingul Sindica al senatorului Arsen Kanokov. Tranzacția include echipamente și drepturi de închiriere pentru toate spațiile cafenelelor Starbucks.

La sfârșitul lunii iulie, Timati a anunțat că el și Anton Pinsky au preluat toate activele Starbucks din Rusia. Rapperul a anunțat că unele dintre localuri se vor redeschide în luna august, fără a dezvălui însă numele viitoarelor unități, dar a precizat că "nu se așteaptă un rebranding monstruos".

La 23 mai, Starbucks și-a anunțat retragerea de pe piața rusă și închiderea a celor 130 de cafenele pe care le-a deținut în această țară. Compania a suspendat operațiunile și livrările la începutul lunii martie din cauza "operațiunii militare speciale" a Rusiei în Ucraina, denumirea pompoasă folosită de Kremlin pentru invazia din Ucraina, expresie pe care toate mijloacele de informare în masă și toate instituțiile sunt obligate să o utilizeze. În caz contrar, riscă să fie declarate ”agent străin”, în cazul presei, sau să facă pușcărie în cazul funcționarilor publici. 

Anul trecut, veniturile lanțului Starbucks din Rusia, Sirena Coffee, au crescut cu 42%, la 5,2 miliarde de ruble, adică aproximativ 86 milioane de dolari, la cursul actual al monedei rusești. Profitul net al companiei a fost, anul trecut, de 199,2 milioane de ruble (3,2 milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 523,2 milioane de ruble (8,6 milioane dolari) în 2020.

Anton Pinsky este fondatorul companiei Pinskiy & Co. El deține Avocado Queen, Magadan, Cheese Factory, Sausage Shop, Vysota 5642 și alte restaurante. Pinsky și Timati dețin, de asemenea, lanțul de restaurante asiatice Red Box.

"Sindica deține proprietăți imobiliare de retail și hoteluri, inclusiv Radisson Collection Paradise Resort & Spa din Sochi. În 2021, compania a cumpărat piața agroalimentară Moskvoretskaya, din Moscova.

Citește și Noul McDonald's al rușilor: Oamenii au intrat, s-au crucit și au aruncat cartofii prăjiți

Citește și Putin distruge viața rușilor: Teatrele se închid, artiștii fug, chiar și cartofii dispar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe