Rusia a anunţat joi că a ordonat trupelor sale să revină la bazele lor permanente din zona de graniţă cu Ucraina, aparent punând capăt mobilizării a zeci de mii de soldaţi la frontiera ruso-ucraineană, ceea ce a suscitat îngrijorarea Occidentului, notează agenţia de presă britanică.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării al Rusiei, în faza activă a manevrelor din Crimeea, au participat peste 10.000 de militari, 1.200 de unități de arme și tehnică de luptă, din care mai mult de 40 de nave și șalupe de război, 20 de nave de suport, pană la 200 de aparate de zboi, inclusiv 40 de avioane ale Aviației militare de transport.
Joi, după ce a apărut pe neașteptate în Crimeea pentru a verifica starea de luptă a trupelor, conform explicațiilor oficiale, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că vizita și-a atins scopul propus. ”Trupele au demonstrat capacitate de a asigura o bună apărare a țării. În acest sens, a fost luată hotărârea de a încheia activitățile de verificare a forțelor ce fac parte din Districtele Militare Sudic și Vestic... Prin urmare, am ordonat ca, începând din 23 aprilie trupele să revină la locurile lor de dislocare permanentă”, a anunțat Șoigu.
Citește și Rușii în Marea Neagră. SUA: Ne vom asigura că Rusia face ce trebuie
”Orice pași de dezescalare veniți din partea Rusiei pot fi considerați importanți și necesari de foarte mult timp... NATO își păstrează vigilența și noi vom continua să urmărim orice concentrare nejustificată de forță militară a Rusiei pe teritoriul și la granițele Ucrainei”, a declarat reprezentantul NATO citat, sub acoperirea anonimatului, de RIA Novosti.
Potrivit spuselor sale, ”NATO susține Ucraina și noi continuăm să cerem Rusiei să-și respecte angajamentele internaționale și să-și retragă toate forțele de pe teritoriul ucrainean”, a adăugat aceași sursă. În acest timp, administrația americană a anunțat că a luat la cunoștință decizia Moscovei de a-și redisloca trupele din Crimeea la locurile lor de dislocare permanentă, dar că, deocamdată, se abține de la vreun comentariu mai amplu, pentru că așteaptă să vadă și fapte, nu să audă doar vorbe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...