Rușii se întorc pe Lună în acest an. Ce caută
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rusia se întoarce pe Lună
Rusia se întoarce pe Lună
Rusia își revizuiește patrimoniul spațial sovietic pentru o nouă serie de misiuni care vor duce națiunea înapoi pe lună.

Prima dintre aceste misiuni, numită Luna 25, este programată să se lanseze în luna octombrie, încheind o pauză de 45 de ani de aselenizări rusești. Locul vizat de ruși este polul sud al Lunii unde vor studia apa care se află sub suprafața lunii.

Rusia are o mulțime de companii implicate în programele ambițioase de explorare lunară. Statele Unite vizează explorarea umană cu programul său Artemis, care încorporează, de asemenea, o mulțime de misiuni lunare robotizate. În decembrie, China a transportat primele mostre lunare proaspete pe Pământ, primele din ultimele decenii, într-o serie de misiuni aflate încă în desfășurare. India și Israel a de asemeni misiuni lunare din anul 2019.

Citește și: Primul om în SPAȚIU. Țara ce a contribuit DECISIV la zborul lui Gagarin

Însă, din toate aceste țări, numai Rusia poate ține piept SUA în privința explorării lunare.

Așadar, rușii vor, în cadrul misiunii Luna 25 care va fi lansată în octombrie a.c., vor studia apa înghețată permanent sub suprafața lunii, pe care potențialii exploratori speră să o folosească ca resursă cât și pentru a evalua pericolele reprezentate de fragmentele ascuțite din praful lunar. 

În anul 2025, Rusia va trimite pe următoarea misiune, Luna 27.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel