Rușii se laudă că dispun de arme pentru un DECENIU de RĂZBOI
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cum se spune lauda de sine....
Cum se spune lauda de sine....
După eșecurile majore înregistrate de armata lui Putin în Ucraina, unde militarii ruși au dat dovadă că sunt total nepregăți pentru un război adevărat, neștiind decât să ucidă cu sânge rece, să jefuiască și să facă prăpăd, întrebarea este și la ce le folosesc toate armele cu care se laudă? 

Poate doar să se laude așa, pentru imagine. Dar, cum nu iese niciodată fum fără foc, este bine de știut ce susțin unii și alții. 

Presa rusă a publicat, în ultimul timp, mai multe articole despre arsenalul armatei lui Putin, toate pe ideea că trupele ruse nu sunt nici disperate, nici înfrântă, că dispun de suficiente arme pentru a continua războiul și că încă nu au fost folosite cele mai de temut arme.

Iată ce scrie, în acest sens, o publicație de specialite, Online47, pe site-ul său: ”Adevărul este că armata rusă nu numai că dispune suficiente arme și muniții de toate tipurile. Există atât de multe arme, inclusiv arme puternice, încât sunt suficiente pentru un deceniu de operațiuni speciale. Armata rusă este acum angajată în lupte foarte intense în Ucraina, cum Europa nu a mai văzut de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Este vorba despre armamentul folosit și despre dimensiunea teatrului de operațiuni, care necesită o aprovizionare constantă cu muniție. 

Nu trebuie uitat însă că Ministerul Apărării nu a recurs încă la cele mai puternice arme de care dispune, cum ar fi rachetele nucleare strategice cu rază lungă de acțiune, capabile să pună la pământ orașe întregi de unele singure. Armata rusă este echipată cu rachete balistice unice, atât terestre, cât și maritime, precum și cu rachete de croazieră pentru aviație”, scrie respectiva publicație fără a intra însă și în detalii. 

Citește și Rachetele Onix revin în acțiune în Ucraina. Rușii au dezlănțuit IADUL la Odesa VIDEO

Că este multă laudă în toate aceste declarații o demonstrează, într-un fel, și tăcerea penibilă a Moscovei despre soarta șefului armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, rănit în Ucraina și evacuat în mare secret în Rusia. 

Rănirea generalului Gerasimov vine cu doar câteva zile înainte de 9 Mai, o zi sfântă pentru Rusia, care aniversează cu fast victoria în ceea ce ea numește Marele Război de Apărare a Patriei. Cu se va mai lăuda Putin în fața coloanelor de militari venite să-l ovaționeze? Cu nimic! 

Oricum, potrivit unor oficiali de la Kiev, mai mulţi ofiţeri ruşi au fost ucişi într-un atac ucrainean asupra cartierului general stabilit de armata rusă în oraşul Izium din estul Ucrainei. Iar printre victime se numără ofiţeri superiori ruşi, susţine pe Telegram un consilier al ministrului de interne ucrainean, Anton Heraşcenko, informaţie neconfirmată de surse independente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel