Ryanair nu mai știe cum să-și protejeze angajații. La ce s-a gândit
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Compania Ryanair
Compania Ryanair
Este o propunere care nu are cum să nu fie pe placul angajaților companiei aeriene irlandeze. 

Pentru a-și ajuta personalul, afectat de criza locuințelor ce domină piața imobiliară din capitala Irlandei, compania aeriană Ryanair are în vedere să investească în apartamente pentru angajații săi. 

Ingineri, piloți aerieni, personal de cabină și de sol, angajați din aeroport... Atât de mulți angajați pe care companiile aeriene se luptă să-i recruteze și să-i rețină, din cauza lipsei locurilor de cazare disponibile în Dublin. Pentru a-i atrage la Ryanair, compania low-cost pare să fi găsit soluția potrivită. Le cumpără apartamente. În orice caz, aceasta este opțiunea luată în calcul de Neil Sorohan, directorul financiar al companiei aeriene. 

Chirii zdrobitoare

O soluție care nu are cum să nu fie pe placul angajaților, având în vedere că, potrivit site-ului imobiliar irlandez Daft.ie, în toată Irlanda există, în prezent, mai puțin de 1.000 de locuințe oferite spre închiriere. Iar asta la o populație de peste 5 milioane de oameni, după cum precizează The Irish Examiner. Iar când angajații pun în sfârșit mâna pe o ofertă, chiria este zdrobitoare: 1.700 de euro în medie pentru un apartament cu două camere în Dublin.

Pentru că nu au altă variantă, companiile sunt nevoite, în aceste condiții, să rezerve camere de hotel pentru a-și găzdui noii angajați. Încă din primăvară, directorul general al Ryanair, Eddie Wilson, a anunțat că, pe perioada verii, va închiria o parte din locuințele studenților de la Universitatea Dublin City, situată lângă aeroport, pentru a-și caz personalul sezonier. Sorohan recunoaște că ideea lui cu achiziția de apartamente este ceva nou pentru o companie aeriană, el crede, totuși, că lucrurile trebuie privite ca o ”investiție bună pe termen lung”.

O piedică în dezvoltarea afacerii

Potrivit guvernului irlandez, criza locuințelor poate constituie o frână directă în calea ascensiunii marilor companii, ba chiar ar ptuea încetini ritmul de crește economică post-pandemie. Dar compania aeriană nu duce lipsă de ambiție. Astfel, în septembrie anul trecut, Ryanair a anunțat că intenționează să creeze 2.000 de locuri de muncă suplimentare în Irlanda până în 2030, iar în mai a declarat că va investi 40 de miliarde de euro în achiziția de avioane Boeing, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și cu o tehnologie mai ecologică. Proiecte majore de dezvoltare, pe care criza locuințelor le-ar putea îngropa însă, din lipsă de personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel