S-a aflat ce funcție are la BNR de fapt astroloaga Minerva
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Banca Națională a României
Banca Națională a României
În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public informația conform căreia astroloaga Minerva ar fi fost angajată la Banca Națională a României.

Afirmația a fost făcută chiar de astroloagă, pe numele ei real Gabriela Dima, într-un podcast difuzat pe internet.

Pentru a clarifica și afla ce funcție ocupă Gabriela Dima la BNR, jurnaliștii Antena 3 au cerut lămuriri de la Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Dan Suciu, invitat la emisiunea Income Magazine, a explicat că: "Nu ştiu cine e astrologul Minerva. Am fost întrebat de un nume de persoană şi am spus că da, persoana respectivă lucrează la bancă, acolo unde sunt 2.000 de persoane. Nu ştiu cine e astrologul. Noi nu am angajat un astrolog la Banca Naţională, deci de aceea nu pot să vă transfer chestiunea aceasta. Acum sigur, dacă vrem să ducem discuţia în ridicol, putem să o ducem. Sigur, putem face glume pe chestia asta, dar este fosta dumneavoastră colegă. Înţeleg că apare şi site-ul Antena 3 cu nişte astrograme. La noi lucrează în calitate de secretară, la direcţia mentenanţă", a explicat reprezentantul BNR.

Cea mai vehiculată glumă legată de această informație a fost cea legată de faptul că Mugur Isărescu a spus la un moment dat că nu are un glob de cristal ca să prevadă ce se va întâmpla și că probabil din acest motiv a angajat-o pe Minerva la BNR.

Citește și: Mircea Coșea, dezamăgit de discursul lui Mugur Isărescu. Reproșurile aduse de analist

Profesorul Mircea Coșea a declarat pentru DCBusiness este dezamăgit de discursul ținut azi de guvernatorul Băncii Naționale a României.

Analistul economic spune că: ”Discursul pe care Mugur Isărescu l-a ținut este discursul unui profesor de economie, hai să zicem, chiar a unui academician, dar nici într-un caz al guvernatorului Băncii Centrale a României. Adică explicațiile, să zicem, în maniere de manual a situației în care ne aflăm nu satisface pe nimeni”. 

Profesorul de economie Mircea Coșea a afirmat că: ”Eu m-aș fi așteptat ca, după eșecurile apariției unor reprezentanți ai băncii (BNR n.r.) care au încercat să mai drege lucrurile după ce ROBOR a crescut foarte mult, apariția pe piață chiar a șefului cel mare să fie cu totul altceva. Adică să vină cu niște explicații în legătură cu ce are de gând să facă banca de acum înainte, pentru că banca are niște instrumente. De exemplu, nu înțeleg de ce Mugur Isărescu nu a mărit dobânda de referință mai demult ca să își protejeze inflația? Așa a luat-o cu picătura, dând posibilitatea ca piața să sară calul. De ce nu ia măsuri în legătură cu ceea ce se întâmplă?”.

Analistul și-a manifestat îngrijorarea spunând că: ”Nu e nici un fel de liniște pentru mine faptul că ne aflăm pe locul 7 în Europa și că nu există țări în Europa care să nu aibă inflație mai mică de 5%. Astea nu sunt lucruri care să fie spuse de un guvernator de bancă, în condițiile în care ROBOR-ul a ajuns un element foarte important în deprecierea puterii de cumpărare și a condițiilor de piață în general ale românilor. Nu cred că este liniștitor ceea ce face domnul Mugur Isărescu. Mie mi se pare, din contră, că este o ieșire de justificare, de explicare a unor lucruri la o manieră peste media de înțelegere a populației obișnuite, tocmai pentru a da impresia că este o chestiune foarte tehnică, foarte specială, foarte intelectuală, care nu poate să fie stăpânită și care este de fapt generală globală, România fiind printre țările lumii în care se întâmplă lucrurile acestea. Adică ceea ce se întâmplă la alții se întâmplă și la noi, ca și cum noi n- am avea niciun fel de securitate internă, printr-o bancă centrală”, a afirmat profesorul Coșea care a continuat explicând că: ”Nu toate țările au o bancă centrală. Ca să lămurim și asta. Deci noi avem instrumente în plus, nu suntem ca Bulgaria. Deci ar fi trebuit să apară măcar câteva promisiuni în legătură cu ce are de gând să facă de acum înainte. Așa ne-a spus, într o manieră cât se poate de delicată, că va continua să crească ROBOR, că n-avem ce face. Asta e!”. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel