S-a găsit utilizarea pentru averile confiscate de la oligarhii ruși

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Suma astronomică necesară pentru reconstrucţia Ucrainei
Suma astronomică necesară pentru reconstrucţia Ucrainei
Miliardarii ruși au retras active în valoare de 50 de miliarde de dolari din așa-numitele țări europene "neprietenoase" de la începutul războiului, din cauza sancțiunilor tot mai mari dar și a presiunii Kremlinului, scrie Bloomberg.

Publicația a precizat că bogații Rusiei își transferă fondurile din locații precum Cipru, Elveția sau insula britanică Jersey înapoi în Rusia sau în locuri pe care Moscova le consideră prietenoase, cum ar fi Kazahstan sau Emiratele Arabe Unite.

După cum a precizat Bloomberg, primii care au întreprins acest pas au fost miliardarul îngrășămintelor Andrey Guryev și magnatul oțelului Victor Rashnikov, urmați de Igor Altushkin, Igor Shilov, Mark Kurtser și alții.

În timp ce elita rusă a preferat în mod tradițional să stocheze active în Europa, opțiunile lor acum sunt din ce în ce mai puține, deoarece mulți dintre ei se regăsesc pe listele de sancțiuni occidentale.

Kremlinul însuși încearcă să repatrieze averea miliardarilor ruși, folosind atât un băț - cum ar fi suspendarea tratatelor de dublă impunere - cât și un morcov - zonele "offshore" interne locale cu taxe reduse.

Companiile rusești își transferă, de asemenea, activele, 115 entități de afaceri mutându-se în zone "offshore" interne în acest an, ajungând la un total de 254, potrivit Bloomberg, care îl citează pe primul adjunct al ministrului rus al Economiei, Ilya Torosov.

Statele Unite, Marea Britanie, UE și alte guverne occidentale au impus o serie de sancțiuni împotriva unor reprezentanți ai elitei ruse care au legături cu Kremlinul sau sunt implicați în agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

Oligarhilor le-au fost înghețate activele offshore sau li s-a interzis intrarea în țările occidentale. Kievul a declarat că dorește să creeze mecanisme pentru ca activele înghețate să fie folosite pentru a plăti pentru reconstrucția și redresarea Ucrainei.

La 6 septembrie, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că, pentru prima dată, Washingtonul va finanța sprijinul pentru veteranii armatei ucrainene folosind "activele confiscate de la oligarhii ruși sancționați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani, lei / Foto: Agerpres
Poluare / FOTO: Freepik
Broker de bursă / Foto: Freepik
Factură energie
foto: pexels.com
Contabilitate / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik

Bitcoin se prăbușește sub 87.000 de dolari. Ce s-a întâmplat

Marți, dolarul a rămas stabil, în timp ce investitorii...

Android / FOTO: Freepik
Google / Foto: Unsplash
Stații de încărcare / FOTO: Freepik
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
La bursă / FOTO: Freepik
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Dolari / FOTO: Unsplash
Angajați / Foto: Freepik
Criptomonede
Credit ipotecar / Foto: Freepik
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
foto: pexels.com
Donald Trump
Foto: pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
Lansarea dronei germane Rheinmetall KZO în timpul exercițiului Iron Wolf II în Lituania / Foto: NATO / Flickr
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
pexels.com
Donald Trump

pixel