Este posibil ca administrarea unui analgezic înainte de a primi un vaccin să ducă la o ”scădere a răspunsului la anticorpi”, a explicat dr. Gregory Poland, directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.
Deși șansele unui răspuns imun diminuat nu sunt cu adevărat cunoscute, Poloand a spus că este mai bine să suferiți efectele secundare decât să riscați ca vaccinul să fie mai puțin eficient.
”După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome pe care simt că vor să le trateze, este bine, dar în mod ideal nu înainte”, a spus dr. Gregory Poland. "Acum, aceasta este o recomandare a CDC, dintr-un exces de prudență."
Cu toate acestea, există excepții: persoanele care iau de obicei analgezice, cum ar fi cei care suferă de migrene, ar trebui, desigur, să își ia medicamentele, a adăugat medicul.
El a menționat, de asemenea, că efectele secundare ale vaccinului pot diferi între cele două doze, efectele după a doua doză fiind de obicei mai zgomotoase.
Vaccinarea devine obligatorie în România? Ce spun oficialitățile
Aceste reacții adverse sunt cauzate pe măsură ce sistemul imunitar al organismului se pregătește pentru a lupta împotriva invadatorului, ceea ce este exact ceea ce este necesar pentru a produce anticorpii care să oprească virusul.
Înainte de a se vaccina, oamenii trebuie să își regleze în mod corespunzător așteptările, a mai spus medicul american. ”Simptomele sunt tranzitorii, se rezolvă de la sine, nu sunt un indiciu că ceva nu merge bine”, a spus el.
Autoritățile americane avertizează, de asemenea, împotriva administrării de antihistaminice, cum ar fi Zyrtec sau Claritin, înainte de a primi vaccinul COVID-19, "deoarece ar putea masca debutul sau dezvoltarea reacțiilor alergice sau de hipersensibilitate", a explicat dr. Gregory Poland.
Dr. Paul Offit, director al Centrului de Educație pentru Vaccinuri al Spitalului de Copii din Philadelphia este de acord că nu este o idee bună să luați un medicament pentru durere înainte de a primi un vaccin.
”Credința mea generală în acest sens este că nu este niciodată o idee bună să reduceți febra, deoarece febra este o parte adaptativă a răspunsului imunitar”, a spus el.
”Lasați sistemul imunitar să-și facă treaba”, a spus Offit care a povestit că la a doua doză a avut o reacție destul de dură, cu febră, stare de oboseală dar pe care le-a tratat plângând: ”Plânsul a fost modul meu de a gestiona starea”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...