Salarii de mii de euro. Claudiu Năsui a făcut ”curățenie” în Ministerul Economiei

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Năsui: E bizar că Ciolacu vorbește despre legea offshore, după ce tot el a blocat-o în 2018
Năsui: E bizar că Ciolacu vorbește despre legea offshore, după ce tot el a blocat-o în 2018
Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, desfiinţarea a 40 de posturi din Ministerul Economiei, a anunţat ministrul de resort, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului citat, posturile ar fi trebuit să promoveze turismul, erau plătite cu salarii de mii de euro şi beneficiau de pensie specială.

"În şedinţa de guvern de ieri, am desfiinţat 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială. În teorie, funcţiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică ştim cu toţii ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Iniţial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri şi pensii speciale", a scris miercuri Claudiu Năsui.

El a subliniat, din nou, că statul ar trebui să reducă la zero impozitele pe muncă. Pe de altă parte, ministrul consideră că trebuie reformat modul în care este promovat turismul şi a arătat că soluţia este înfiinţarea organismelor de management al destinaţiilor.

Citește și Claudiu Năsui: Se întâmplă ”pentru prima dată în istoria României”

"Decât să plătească salarii de mii de euro şi pensii speciale, statul mai bine lasă banii contribuabililor care îi muncesc reducând impozitele pe muncă #ZeroTaxe.E momentul să reformăm modul în care se promovează turismul. Soluţia găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înfiinţarea organismelor de management al destinaţiilor, în care deciziile de promovare a turismului naţional pleacă de la factorii implicaţi real în această industrie: investitorii privaţi şi autorităţile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizaţii locale, la OMD-uri regionale şi apoi de unul naţional, care poate avea o strategie de promovare a ţării coerentă şi continuă independent de schimbările guvernamentale", a mai scris Năsui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel