Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Cel mai bine plătiţi angajaţi din România câştigă până la 16.000 de lei net pe lună pe un rol de execuţie şi vor avea parte anul acesta de o creştere salarială medie de 10% în acest an. Creşterile salariale din IT acoperă o mare parte din rata inflaţiei, care a ajuns la 13,8% în aprilie 2022.
„Piaţa de IT este în mare mişcare de câţiva ani, iar cei doi de pandemie nu au fost o excepţie, ba dimpotrivă - iar România este un centru de dezvoltare şi o piaţă încă foarte interesantă pentru investitorii în domeniu. Pachetele salariale şi tot ceea ce reprezintă modalităţile de motivare şi atragere a candidaţilor din IT sunt complexe şi avansează cu o viteză similară cu cea a tehnologiilor – făcând viaţa specialiştilor în resurse umane solicitantă“, a explicat Oana Botolan, managing partner în cadrul companiilor Cteq IT&C Solutions şi Cteam Human Capital, citează Mediafax.
Cei mai mulţi angajaţi din sectorul IT&C lucrează în Bucureşti, aproape 100.000, jumătate din efectivul total de salariaţi din acest domeniu, arată datele Institutului Naţional de Statistică.
Alături de Capitală, Clujul, Timişul, Iaşiul şi Braşovul sunt oraşele cu cele mai numeroase comunităţi de IT-işti, concentrând împreună aproape 80% din efectivul total de oameni din acest sector. Şi tot aici sunt şi cele mai mari salarii.
„În urma analizei datelor salariale din Bucureşti, dintre posturile de programatori seniori, topul este ocupat de posturile de iOS Developer, Java Developer şi Node.js Developer, cu un salariu net lunar între 12.000 şi 16.000 lei, cu valori chiar mai mari în funcţie de senioritate. Pentru posturile de nivel junior, cele mai mari salarii sunt pentru posturile de Developeri Java, C++ şi net cu valori cuprinse între 5.000 şi 7.000 de lei net“, arată rezultatele studiului salarial PayTable.
Studiul realizat pe un eşantion de 71 de companii şi 350 de posturi include date salariale ale dezvoltatorilor de limbaje de programare precum Java, .Net, C++, PHP, Oracle, Python sau Full Stack.
În sectorul IT&C lucrează în prezent 220.000 de salariaţi, iar numărul de angajaţi din acest domeniu creşte cu câte circa 10.000 pe an, acesta fiind, de fapt, numărul anual de absolvenţi de facultate cu acest profil. Competiţia mare pentru aceiaşi candidaţi şi deficitul de personal din industrie fac ca ofertele salariale şi de beneficii să fie din ce în ce mai generoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...