Salarii de peste 4.000 de lei. Milioane de aplicanți online
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Salariul mediu brut a crescut
Salariul mediu brut a crescut
Angajații cu cele mai mari salarii din România, au fost în 2018 cei din domeniul IT, avocații, bancherii și specialiștii în resurse umane conform raportului anual HR Review & Trends, lansat de eJobs.

Datele au fost furnizate de Paylab.ro, primul comparator salarial de pe piața locală, iar topul salariilor a fost dominat, în 2018, de IT.

În acest domeniu salariul mediu net, la nivel național, a fost de 5.731 de lei, pe lună. Pe locul al doilea s-au situat angajații din domeniul Juridic, cu venituri lunare de 4.571, fiind urmați de cei din Banking (4.226 de lei) și cei din Resurse Umane (4.048 de lei).

Acestea sunt singurele domenii în care salariul mediu net depășește pragul de 4.000 de lei.

 Finanțele și Contabilitatea sunt sub acest nivel adică 3.930 de lei, iar restul vin la distanță: Controlul Calității (3.646 de lei), Asigurările (3.565 de lei), Construcțiile și Imobiliarele (3.234 de lei), Administrația publică (3.197 de lei) și Inginerie mecanică (3.077 de lei).

Cele mai mici salarii medii nete s-au înregistrat în industria Textilă (1.987 de lei), în industria Prelucrării Lemnului (2.239 lei), în Servicii (2.281 lei) și în Pază și Protecție (2.335 lei).

Sunt diferențe la segmentarea de gen, la capitolul celor mai mici salarii. Astfel, industriile în care femeile au cele mai mici salarii sunt Textile (1.877 de lei), Prelucrarea lemnului (2.027 de lei), Servicii (2.182 de lei), Pază și Protecție (2.262 de lei) și Agricultură (2.301 lei). ”Două dintre domeniile din acest top, respectiv Pază și Protecție și Prelucrarea lemnului, sunt cunoscute ca fiind dominate în principal de bărbați. De aceea, prezența lor aici evidențiază mai degrabă un număr mic de femei care lucrează în domeniu decât o discrepanță salarială de gen”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Acesta spune că anul 2019 a demarat în trombă. ”Anul 2019 a început extrem de dinamic, la fel cum s-a încheiat și 2018, de altfel: cu aproape 9 milioane de aplicări pentru joburi, în toată țară, în străinătate și pe toate nivelurile de experiență. Iar anul 2019 vrea să-și revendice doborârea acestui record. Este al treilea an în care lansăm Review & Trends și în fiecare dintre acești ani cifrele ne-au arătat că HR-ul este orice, numai plictisitor nu. Ne așteptăm la un ritm la fel de dinamic al angajărilor, ca și în 2018, la creșteri salariale punctuale, dar nu în toate domeniile, și la o schimbare de abordare, atât în ceea ce-i privește pe candidați, cât și pe angajatori”, a mai spus Bogdan Badea.

Citește și: Harta celor mai mari salarii. Creșteri record în unele zone

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel