Salarii şi condiţii de lucru similare cu cele din Vest, în România. Cătălin Podaru (Leviatan), mesaj pentru studenţii de la Construcţii
Autor: Mihai Ciobanu | 04 aug 2022, 19:53
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
EXCLUSIV
Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a declarat, la DC News, că România le oferă, la momentul actual, absolvenţilor din domeniul construcţiilor condiţii de lucru şi de salarizare similare cu cele din Vest.

"În România pe studenţii de la construcţii cel puţin îi aşteaptă condiţii de lucru similiare cu cele din afară, atât din punct de vedere salarial, cât şi la nivel tehnologic.

Am observat că de foarte multe ori studenţii, din cauza mesajelor din media, de pe reţele de socializare, că în România totul este rău, viaţa este foarte grea iar condiţiile de muncă nu sunt bune şi salariile sunt mici, de multe ori nici nu mai verifică şi-şi propun încă din cadrul facultăţii să plece să lucreze în afară. Noi subliniem că acum în România lucrul în construcţii este complet digitalizat, folosim platforme şi soluţii de automatizare şi de simplificare a modului de lucru.

La birou folosim cele mai avansate metode de lucru, standarde şi procese care clarifică activităţile pe care colegii trebuie să le aibă la birou astfel încât acomodarea cu locul de muncă să fie facilă, iar ei să devină repede productivi şi să aibă satisfacţia lucrului bine făcut. De asemenea, pot spune că folosim tehnologii precum realitatea virtuală, realitatea mixtă în cadrul proceselor de lucru la nivel cotidian.

De asemenea, platformele de lucru pe care le utilizăm într-un mod similiar cu companiile care au implementat aceste tehnologii în ţări avansate precum Anglia, Germania, noi le folosim la fel atât în partea de birou dar şi în partea de şantier unde toţi inginerii noştri acum nu mai lucrează cu planşe pe hârtie ci într-un mediu integrat, astfel încât schimbul de informaţii şi comunicarea se realizează indiferent de distanţa dintre ei într-un mod integrat", a declarat, într-un interviu acordat DC News, Cătălin Podaru.

VIDEO: 

 

Citeşte şi: Leviatan Design, implicare în susținerea programelor educaționale universitare. Cătălin Podaru: Am găsit profesori cu o deschidere foarte mare

 

Leviatan Design se implică activ în susținerea programelor educaționale organizate de universitățile tehnice din România. 

"Noi putem spune că prin prezența pe care am avut-o în mediul online am făcut cunoscut nivelul de tehnologizare și modul destul de avansat la care compania, companiile noastre - de fapt, că suntem un grup de companii - au ajuns să lucreze în ultimii ani, mai mult de atât colaborarea noastră cu parteneri precum Gravi, care este un furnizor de software, ne-a făcut să fim recomandați către profesorii care predau aceste cursuri de lucru tehnologizate în construcții, atât în proiectare, cât și în execuție și am fost recomandați pentru a susține prezentarea practică a cursului de BIM, în cadrul Universității Tehnice de Construcții la București.

Ulterior, prin această prezență, profesori de la alte facultăți din țară au aflat că pot să vină către studenți cu exemple clare din România. Acesta a fost un lucru surprinzător chiar și pentru ei, că există un nivel avansat de tehnologizare în construcții în România și că pot arăta dincolo de conceptele prezentate în cadrul cursurilor cum se lucrează efectiv în construcții în această manieră modernă", a explicat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.

 Există deschidere din partea universităților pentru acest gen de colaborare?, a întrebat Val Vâlcu.

"Sigur că da. Noi peste tot am deschis. Am găsit profesori cu o deschidere foarte mare și care au întâmpinat și cu care discutăm, să reluăm și poate să ducem mai departe chiar anumite proiecte pilot în viitor. Pentru a exemplifica, poate și împreună cu studenții 'use case-uri' care pot fi folosite în realitate cu aceste tehnologii si la care studenții să înțeleagă mai bine aplicarea practică a acestor metode de lucru modern", a răspuns invitatul.

Programa școlară este adaptată noilor tehnologii?, a întrebat moderatorul.

"Noi credem că da, pentru că inclusiv aceste cursuri care s-au făcut, țin de standardele noi de lucru software cu soft-uri noi sau cu metodologii. Până la urmă, BIM este un proces de lucru care este aprobat la nivel european și extern directivele europene. În curând se vor aplica și în România, deîndată ce va exista o metodologie adaptată mediului economic românesc. Chiar există acum un proiect de la Ministerul Dezvoltării pentru a pune bazele ghidului de lucru după standardul BIM", a declarat Cătălin Podaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

S-a aflat ce funcție are la BNR de fapt astroloaga Minerva

În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public...

Ucraina a intrat în incapacitate de plată

Două importante agenţii internaţionale de evaluare...

Romgaz are o nouă conducere pentru următoarele patru luni

Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. s-a...

Seceta a lovit și un oraș din nordul Canadei

Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri...

Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO

Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă...

Spania: O nouă grevă la Easyjet în acest weekend

Piloții companiei aeriene spaniole au anunțat o nouă...

Rompetrol Rafinare, profit de peste 58 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie -...

Chinezii investesc peste 7 miliarde de euro în Ungaria

Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în...

Trase de urechi de BNR, băncile au scăzut ROBOR-ul sub 8%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

UE ar putea apela la compania SpaceX a lui Elon Musk

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a demarat discuţiile...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?