Astfel, mai mult de jumătate (53,8%) dintre angajaţii din retail câştigă sub 3.000 de lei net pe lună, iar 6,5% dintre aceştia încasează mai mult de 7.000 lei net, reiese din datele introduse de peste 350.000 de salariaţi în Salario, comparatorul de salarii eJobs.
Se precizează că, "deşi media salariilor din retail este scăzută faţă de alte domenii, la veniturile medii de bază declarate în acest sector, cel mai adesea se adaugă bonusuri şi comisioane din vânzări".
Din același document aflăm că cel mai mare salariu introdus în retail este pentru poziţia de Director General, 28.000 lei net. De altfel, cele mai mari salarii medii nete din retail sunt pentru poziţiile: General Manager (14.300 lei), Risk Manager (12.000 lei), National Sales Manager (10.000 lei), Manager IT (8.600 lei) şi Director Financiar (8.000 lei).
La polul opus, al celor mai mici salarii medii nete din retail sunt: Şef de tură (2.080 lei), Operator centru asistenţă (2.000 lei), Lucrător comercial (2.000 lei), Asistent promoţii (1.900 lei) şi Casier (1.900 lei).
Citește și Cum sunt cheltuite bugetele la unele ministere. Pe ce se duc banii
Citește și Venituri din chirii. Ce taxe și impozite se plătesc
"Joburile din retail sunt foarte atractive în primul rând pentru tinerii aflaţi la început de carieră pentru că cerinţele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile oferă training-uri prin care-i pregătesc pentru viitoarea activitate. Cei care rămân în domeniu pot să-şi crească semnificativ salariile, în funcţie de compania pentru care lucrează şi de dimensiunea ei. De exemplu, un director de vânzări poate câştiga şi 25.000 de lei net. În majoritatea cazurilor, la salariul de bază al celor din acest sector, se adaugă bonusurile din vânzări", a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.
În privința orașelor cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt: Bucureşti, cu salarii de 3.500 lei net, urmat de Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Iaşi, cu 3.000 lei net. Pe ultimele locuri ale clasamentului se află: Călăraşi (1.996 lei), Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei), Paşcani (1.700 lei), Vălenii de Munte (1.700 lei) şi Petroşani (1.700 lei).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...