Salariile din retail. Care sunt cele mai mari și cele mai mici lefuri
Autor: Mara Ivan | 26 ian, 12:07
Diferența dintre cel mai mic și cel mai mare salariu este considerabilă
Diferența dintre cel mai mic și cel mai mare salariu este considerabilă
Printre cele mai căutate oferte de muncă sunt cele din retail. De fapt, sunt și printre cele mai numeroase. Care sunt însă salariile din acest domeniu? Un studiu realizat de eJobs vine să răspundă la această întrebare.

Astfel, mai mult de jumătate (53,8%) dintre angajaţii din retail câştigă sub 3.000 de lei net pe lună, iar 6,5% dintre aceştia încasează mai mult de 7.000 lei net, reiese din datele introduse de peste 350.000 de salariaţi în Salario, comparatorul de salarii eJobs. 

Se precizează că, "deşi media salariilor din retail este scăzută faţă de alte domenii, la veniturile medii de bază declarate în acest sector, cel mai adesea se adaugă bonusuri şi comisioane din vânzări". 

Din același document aflăm că cel mai mare salariu introdus în retail este pentru poziţia de Director General, 28.000 lei net. De altfel, cele mai mari salarii medii nete din retail sunt pentru poziţiile: General Manager (14.300 lei), Risk Manager (12.000 lei), National Sales Manager (10.000 lei), Manager IT (8.600 lei) şi Director Financiar (8.000 lei).

La polul opus, al celor mai mici salarii medii nete din retail sunt: Şef de tură (2.080 lei), Operator centru asistenţă (2.000 lei), Lucrător comercial (2.000 lei), Asistent promoţii (1.900 lei) şi Casier (1.900 lei). 

Citește și Cum sunt cheltuite bugetele la unele ministere. Pe ce se duc banii

Citește și Venituri din chirii. Ce taxe și impozite se plătesc

"Joburile din retail sunt foarte atractive în primul rând pentru tinerii aflaţi la început de carieră pentru că cerinţele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile oferă training-uri prin care-i pregătesc pentru viitoarea activitate. Cei care rămân în domeniu pot să-şi crească semnificativ salariile, în funcţie de compania pentru care lucrează şi de dimensiunea ei. De exemplu, un director de vânzări poate câştiga şi 25.000 de lei net. În majoritatea cazurilor, la salariul de bază al celor din acest sector, se adaugă bonusurile din vânzări", a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

În privința orașelor cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt: Bucureşti, cu salarii de 3.500 lei net, urmat de Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Iaşi, cu 3.000 lei net. Pe ultimele locuri ale clasamentului se află: Călăraşi (1.996 lei), Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei), Paşcani (1.700 lei), Vălenii de Munte (1.700 lei) şi Petroşani (1.700 lei).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Urmează o criză imobiliară? La ce ne putem aștepta

Cu un război lângă granița României care amenință să se...

De ce nu au fost virate vineri salariile profesorilor

Vineri, 13 mai, cadrele didactice ar fi trebuit să...

Crossuri externe