Salariu net la Transgaz: 1,29 milioane de lei. Cine l-a încasat
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Românii care vor plăti mai mult pentru facturile la energie. Guvernul a luat decizia / Foto: Arhivă
Românii care vor plăti mai mult pentru facturile la energie. Guvernul a luat decizia / Foto: Arhivă
Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a încasat 1,292 milioane de lei net anul trecut sub formă de remuneraţie variabilă şi fixă, în condiţiile în care indicatorii-cheie de performanţă din contractul de mandat au fost îndepliniţi în proporţie de 100%, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei.

Astfel, anul trecut, Sterian a primit, sub formă de remuneraţie variabilă, suma de 1.055.449 lei net. La aceasta se adaugă componenta fixă de salariu, care a fost de 236.718 lei net, precum şi zilele neefectuate de concediu de odihnă, respectiv 90.303 lei net.

La rândul său, directorul economic, Marius Lupean, a avut un salariu net de peste 300.000 de lei, astfel: componenta variabilă - 100.652 lei, componenta fixă - 179.929 lei, zile neefectuate de concediu - 45.589 lei. Ceilalţi membri neexecutivi ai Consiliului de Administraţie au avut o remuneraţie variabilă de 87.610 lei net, iar cele fixe au fost: Nicolae Minea - 83.387 lei, Remus Lăpuşan - 86.363 lei, Bogdan Iliescu - 87.612 lei, Petru Văduva - 87.612 lei (valori de asemenea nete).

"Indicatorii-cheie de performanţă financiari şi nefinanciari s-au realizat în proporţie de 100%", arată documentul menţionat. Prin urmare, componenta variabilă primită de conducerea Transgaz pentru anul trecut are valoare maximă.

Citește și De ce salariul minim ar putea să crească

Astfel, plăţile restante au fost zero, obiectiv îndeplinit 100%. Cheltuielile din exploatare au fost de 894,7 milioane de lei, faţă de planul de administrare de 1,070 miliarde de lei - obiectiv îndeplinit în proporţie de 120%. Rata lichidităţii imediate a fost de 1,60%, faţă de cât era planul, adică 0,91% - obiectiv îndeplinit în proporţie de 176%, în timp ce rata de îndatorare netă a fost de 1,23%, faţă de planul de 5,50%, - obiectiv realizat în proporţie de 449%.

Totodată, EBITDA a avut o valoare de 541,5 milioane de lei, faţă de 329,5 milioane de lei, cât era în plan - obiectiv îndeplinit în proporţie de 164%. În document se menţionează că aceste sume sunt unica formă de remunerare a conducerii Transgaz şi niciunul dintre directori nu beneficiază de alte bonusuri, avantaje în natură sau scheme de pensii suplimentare sau anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...

Inflația României, cea mai mare din UE și în luna martie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...


pixel