În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Directorul general al Carrefour a fost fluierat, huiduit în timpul discursului său de la Adunarea Generală a companiei, desfășurată în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute. Dar a continuat să vorbească, obligat fiind, totuși, să ridice puțin vocea pentru a acoperi vacarmul din sala unde un grup de circa 30 de angajați strigau ”mincinosule”, ”pleacă”.
Reușind, în secțiunea de întrebări și răspunsuri, să preia microfonul, un reprezentant al sindicatului CGT a criticat „remunerația indecentă” a lui Bompard, îndemnându-i pe acționari să voteze împotrivă. „Salariații Carrefour sunt niște angajați săraci și este rușinos. Aveți de gând să validați aceste sume nejustificate?”, a lansat reprezentantul sindical.
Trecerea la franciză, o nenorocire
În ultimii ani, grupul a decis să transfere magazinele în dificultate către francizanți, pentru a nu mai suferi de pe urma problemelor acestora, dar păstrând în același timp o putere de cumpărare semnificativă.
Dar pentru angajați, factura este amară. Pentru că dacă salariile nu scad dispar însă toate „micro-avantajele” apartenenței la un grup precum Carrefour: bonus de partajare a profitului, participație, al 14-a salariu, etc… „Am fost retrogradați: facem aceeași muncă, dar câștigăm mai puțin, deși vindem aceleași produse”, a explicat un angajat al unui astfel de magazin.
În aceste condiții, este normal ca patronul să primească 9 milioane de euro pe an, când câștigul mediul este de 426 de ori mai mic, a întrebat, mai degrabă retoric, alt salariat al Carrefour. Iar răspunsul lui Bompard a fost: context dificil, inflație. În plus, el i-a îndemnat pe angajați să vadă ce au făcut concurenții, care, spre deosebire de Carrefour, au închis magazine, au redus personal și cheltuieli. În plus, compania a reușit să iasă pe plus în 2023.
”Haideți să gândim și să lucrăm toți ca antreprenori”, le-a mai spus Bompard oamenilor de sală. Un discurs care a fost pe placul acționarilor, care au votat în proporție de 90% pentru acest salariu compensatoriu, după cum scrie publicația franceză Capital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...