Salariul minim. Angajatorii NU vor mai decide DE CAPUL LOR când trebuie majorat
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Fiecare angajatori va trebui să-și revizuiască comportamentul
Fiecare angajatori va trebui să-și revizuiască comportamentul
Printre multe alte modificări pe care le propune, proiectul de Ordonanță de Urgență pus în dezbatere de Ministerul Finanțelor, vine inclusiv cu o propunere menită să descurajeze tactica folosită de o serie de firme de a ține angajații pe salariul minim cât mai mult timp posibil, adică ani de zile. 

De fapt, prin acest proiect de OUG cu măsuri fiscal-bugetare, Ministerul Finanțelor își dorește, prin schimbările pe care le avansează, să modifice toate raporturile de muncă, după cum precizează, într-un articol pe această temă, Avocatnet.

Una dintre modificări vizează situația contractelor încheiate pe salariul minim, unde Guvernul ar urma să adopte o soluție care să stopeze „fenomenul” prin care anumiți salariați sunt ținuți ani de zile pe același salariu, singura creștere operând doar pentru că valoarea salariului minim este ridicată anual de autorități. 

”Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în condițiile stabilite de lege poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă.

După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază  superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Citește și UE vrea salariu minim și concediu plătit pentru acești muncitori

Citește și Creşteri salariale 2022. Cine va primi mai mulţi bani de anul viitor

Citește și Creșterea salariului minim în 2022: Ce trebuie să știe angajatorul și angajatul

Prevederile se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă cu o durată de peste 24 de luni”, scrie în proiectul de OUG analizat. Aceste modificări ar urma să intre în Codul muncii la art. 164.

Proiectul nu prevede însă mai mult de atât, iar o primă întrebare care apare este: cu cât anume ar trebui să crească salariul după cele 24 de luni?, estimează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel