Samsung, investiţii de 356 miliarde de dolari, în următorii cinci ani, pentru tehnologiile viitorului
Autor: DCBusiness Team | 24 mai 2022, 13:49
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Grupul sud-coreean Samsung va investi 450.000 miliarde de woni (356 miliarde de dolari) în următorii cinci ani, pentru a accelera creşterea în sectorul biofarmaceutic, al semiconductorilor şi următoarei generaţii de tehnologii, a anunţat marţi Samsung Electronics, transmite Reuters.

Investiţiile ar urma să ducă la crearea a 1,07 milioane de locuri de muncă până în 2026 şi reprezintă o creştere de 30% faţă de suma de 330.000 miliarde de woni investită de Samsung în perioada 2016 - 2021.

Gigantul sud-coreean a precizat că investiţiile ar urma să sprijine realizarea strategiei de creştere a Samsung în sectoare strategice, cum ar fi chipurile, în timp ce în urma investiţiilor agresive din sectorul biofarmaceutic, acesta va ajunge la acelaşi succes ca şi divizia sa de cipuri.

Samsung, cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente, a informat că 80% din investiţii vor fi efectuate în Coreea de Sud, iar datele anunţate marţi includ angajamentul din august 2021 de a investi 240.000 de miliarde de woni în următorii trei ani în semiconductori, inteligenţă artificială, robotică şi sectorul biofarmaceutic.Samsung nu a inclus bateriile pentru vehiculele electrice ca viitor motor al creşterii companieiSamsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean, şi producătorul auto Stellantis ar urma să anunţe marţi investiţia în noua fabrică de baterii din Indiana, SUA.

Asigurarea de cipuri pe plan intern şi a lanţurilor de aprovizionare va avea o importanţă strategică semnificativă pentru securitatea economică a Coreei de Sud, a informat într-un comunicat Samsung.

Samsung continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe