Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat miercuri că va închide una din uzinele sale de producţie a telefoanelor mobile din China, ca urmare a scăderii vânzărilor pe această ţară pe fondul concurenţei din partea producătorilor chinezi de telefoane cu preţuri mici precum Huawei, informează Reuters.
Potrivit firmei de cercetare de piaţă Counterpoint, cota de piaţă a Samsung Electronics în China, cea mai mare piaţă din lume după numărul de utilizatori de smartphone-uri, a scăzut până la 1% în primul trimestru al acestui an, în condiţiile în care la mijlocul anului 2013 grupul sud-coreean controla aproximativ 15% din piaţa chineză.
"În cadrul eforturilor curente destinate creşterii eficacităţii uzinelor noastre de producţie, Samsung Electronics a luat decizia dificilă de a înceta operaţiunile la uzina Tianjin Samsung Electronics Telecommunication", a informat Samsung într-un comunicat de presă.
Coreenii caută mână de lucru cât mai ieftină
Uzina de la Tianjin, nordul Chinei, are în prezent aproximativ 2.600 de angajaţi şi ar urma să fie închisă până la finele acestui an.
Samsung depășește Procter & Gamble și devine compania cu cel mai mare buget pentru publicitate
Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente, a subliniat că va oferi salarii compensatorii salariaţilor afectaţi de această decizie precum şi posibilitatea de a se transfera la alte uzine Samsung. Compania sud-coreeană, care în ultimii ani şi-a transferat producţia spre ţări cu costuri reduse precum Vietnam şi India, a adăugat că va continua să opereze o altă uzină la Huizhou, în provincia Guangdong din sudul Chinei.
"Samsung nu are nevoie să rămână în China din cauza creşterii costului cu mâna de lucru şi a cotei sale de piaţă practic inexistente. Grupul sud-coreean este într-o poziţie mai bună în India şi Vietnam", a apreciat Greg Roh, analist la Hyundai Motor Securities.
Potrivit publicaţiei sud-coreene Electronic Times, uzina Samsung de la Tianjin a produs 36 milioane telefoane mobile pe an în timp ce facilitatea de producţie de la Huizhou a asamblat 72 milioane de telefoane mobile pe an, comparativ cu cele 240 de milioane de telefoane mobile produse într-un an la uzinele Samsung din Vietnam.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Câştigul salarial mediu net...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...