Samsung prosperă de pe urma crizei semiconductorilor. Rezultat trimestrial de excepție
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Samsung
Samsung
Grupul sud-coreean Samsung a anunţat că profitul operațional pe trimestrul III va înregistra o creştere de 27,94% în ritm anual, graţie creşterii preţurilor la semiconductori şi cererii pentru noile sale telefoane pliabile.

Potrivit analiştilor, creşterea preţurilor şi livrărilor de cipuri de memorie au contribuit la o majorare cu aproximativ 79% a profitului operaţional înregistrat de divizia de cipuri a Samsung în trimestrul al treilea, care potrivit analiştilor se situează undeva între 9.700 şi 10.000 de miliarde de woni.

Conform estimărilor preliminare ale Samsung, în perioada iulie-septembrie 2021, profitul său operaţional a urcat la 15.800 miliarde woni (13,3 miliarde dolari), cel mai bun rezultat din ultimii trei ani, în timp ce vânzările trimestriale au crescut cu 9,02%, până la 73.000 de miliarde woni (61,2 miliarde dolari), transmite Reuters..

În ceea ce priveşte divizia de telefoane mobile a Samsung, analiştii estimează că aceasta a înregistrat un profit operaţional cuprins între 3.500 şi 3.700 de miliarde de woni, în condiţiile în care grupul sud-coreean a vândut aproximativ două milioane de telefoane pliabile în decurs de o lună, ceea ce demonstrează faptul că grupul sud-coreean a reuşit să cucerească o cotă mai mare de piaţă comparativ cu situaţie de anul trecut.

Rezultatele definitive pentru trimestrul iulie-septembrie 2021 urmează să fie publicate de Samsung la finele acestei luni. 

Citește și: Evergrande. A căzut prima piesă a dominoului?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel