Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Compania Sanofi a anunțat că a suspendat discuțiile purtate cu firma de biotehnologie Horizon Therapeutics și că nu mai are de gând să lanseze o ofertă pentru preluarea acestei întreprinderi. În aceste condiții, Amgen Inc. rămâne singurul candidat potențial pentru o tranzacție.
Grupul francez a precizat într-un comunicat că "așteptările sale legate de preț" pentru o tranzacție nu au îndeplinit criteriile sale de creare de valoare.
The Wall Street Journal a relatat duminică că Amgen se află în discuții avansate pentru a cumpăra Horizon și că o tranzacție ar putea fi finalizată până luni.
Horizon Therapeutics, care are o capitalizare bursieră de aproximativ 21 de miliarde de euro, anunțase la sfârșitul lunii noiembrie că se află în negocieri cu Sanofi, dar și cu Amgen și Janssen, o filială a Johnson & Johnson, în vederea preluării controlului. Cu toate acestea, Janssen a anunțat la 3 decembrie că nu intenționează să facă o ofertă.
Sanofi - care la începutul acestui an a finalizat achiziția Amunix Pharmaceuticals, o companie specializată în imuno-oncologie, pentru o plată inițială de un miliard de dolari - a indicat la începutul lunii decembrie că orice ofertă pentru Horizon va fi făcută în întregime în numerar.
Horizon produce medicamente pentru boli rare, autoimune și boli inflamatorii grave. Portofoliul biotehnologiei include un tratament pentru boala tiroidiană a ochilor, Tepezza.
Citește și AstraZeneca va achiziționa Neogene Therapeutics. De ce
Tranzacția include o plată suplimentară de până la 120 de milioane de dolari sub formă de contraprestație condiționată, bazată pe etape și necontingentă. Se așteaptă ca prin adăugarea tehnologiei Neogene privind receptorii de celule T să fie mai rapid atins obiectivul AstraZeneca de a dezvolta terapii celulare noi, cu potențial curativ, pentru tumorile solide.
Se preconizează că tranzacția va fi finalizată în primul trimestru al anului 2023, sub rezerva aprobărilor organelor de reglementare și a altor condiții obișnuite pentru astfel de afaceri. Producătorul de medicamente anglo-suedez a precizat că această tranzacție nu are niciun impact asupra perspectivelor sale pentru 2022.
”Cu obiectivul comun de a oferi terapii pe bază de celule pacienților cu tumori solide, expertiza Neogene în descoperirea, dezvoltarea și fabricarea de TCR-T va consolida ambiția AstraZeneca de a transforma rezultatele pacienților", a declarat grupul... Citește mai departe AICI
Citește și Tranzacție de 1,3 miliarde $ pe piața Pharma
Imago BioSciences dezvoltă medicamente folosite în tratamentele recomandate în cazul afecțiunilor măduvei osoase. Unul dintre produsele companiei, Bomedemstat, combate supraproducția de trombocite și globule roșii și se află deja în faza a doua a studiilor clinice. Prin achiziția acestei companii, Merck & Co. se așteaptă să obțină noi tratamente pentru cancer și pentru diverse boli rare.
În cursul verii, s-a anunțat că Merck & Co. a angajat discuții în vederea preluării companiei Seagen Biotech, specializată în dezvoltarea de medicamente împotriva cancerului. Analiștii se așteaptau ca Merck & Co. să plătească 200 de dolari pentru o acțiune Seagen, ceea ce ar fi reprezentat, la momentul respectiv, o primă de aproximativ 14% la momentul respectiv. Prin urmare, valoarea tranzacției ar fi fost de 40 de miliarde de dolari. Pe fondul acestor informații, acțiunile Seagen au crescut cu aproape 20%.
Experții sunt de părere că această preluare ar fi întărit poziția deja excelentă a Merck & Co. pe segmentul oncologic, portofoliul de medicamente al Seagen fiind capabil să genereze, pe termen lung, venituri de până la 6,5 miliarde de dolari pe an... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.