Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Pandemia pare să grăbească schimbările preconizate în privința timpului de lucru cât și al modului de prestarea a muncii.
Astfel, premierul Noii Zeelande Jacinda Ardern, a anunțat cu câteva zile în urmă este luată în considerare adoptarea săptămânii de lucru de 4 zile.
"Am auzit numeroase sugestii privind adoptarea unei săptămâni de lucru de 4 zile. În cele din urmă, asta depinde de angajatori și angajați. Dar, așa cum am mai spus, această situație cu care ne-am confruntat ne-a arătat că flexibilitatea lucrului de la distanță păstrează eficientă și productivitatea în unele cazuri", a spus Jacinda Ardern.
În paralel, Andrew Barnes, filantrop și om de afaceri, care a fondat cea mai mare companie fiduciară corporativă din Noua Zeelandă, Perpetual Guardiana, a trecut deja de mai bine de doi ani la săptămâna de lucru de 4 zile. Barnes a precizat că productivitatea nu a avut deloc de suferit iar starea generală a angajaților s-a îmbunătățit.
Indemnizația de șomaj. Decizie importantă în Senatul României
În opinia să, se poate trece la nivel național la săptămâna de lucru de 4 zile în contextul acestei perioade post-pandemie și că măsură se poate dovedi o strategie pentru reconstruirea economiei și a domeniilor grav afectate.
Și alte țări iau în calcul prelungirea perioadei în care angajații vor putea lucra de acasă, acolo unde domeniul o permite, precum și alternarea numărului de angajați care să fie prezenți la birou și decalarea orelor la care începe ziua de lucru.
În ce privește productivitatea, nenumărate studii au demonstrat în rânduri repetate că aceeași cantitate de muncă se extinde sau se restrânge în funcție de intervalul de timp care îi este acordat. Astfel, dacă se stabilește o luna pentru derularea unui proiect, o persoană va finaliza proiectul în acea luna. Dacă pentru același proiect va fi desemnată o singură săptămâna de lucru, se vor găsi soluții pentru finalizarea aceluiași proiect într-o săptămâna. Chiar dacă astfel de aspecte țin și de specificul muncii, la nivel general, aceasta este regula care se aplică și care a fost demonstrată cu succes de mai multe ori, notează Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...