Șapte cele mai riscante boli cronice în fața COVID-19. STUDIU

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Cele mai periculoase comorbidități în cazul îmbolnăvirii de COVID-19 sunt șapte
Cele mai periculoase comorbidități în cazul îmbolnăvirii de COVID-19 sunt șapte
Cel mai amplu studiu privind cele mai periculoase comorbidități în cazul îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2 a fost recent publicat.

Acest studiu arată care sunt cele 47 de boli cronice care pot duce la cazuri severe de COVID-19 sau deces.

Studiul furnizează și date despre probleme de sănătate mai puțin frecvente, dar necesare pentru stabili care sunt populațiile prioritare în timpul campaniilor de vaccinare.

Sindromul Down, retardul mental, transplantul de rinichi și plămâni, pacienții cu dializă, fibroza chistică și cancerul pulmonar, reprezintă șapte afecțiuni cronice de sănătate cu risc foarte mare de spitalizare pentru COVID-19 și deces, potrivit unui studiu amplu efectuat pe mai mult de 66 de milioane de francezi. 

Aproape toate cele 47 de afecțiuni cronice studiate (diabet, boli cardiovasculare, cancere etc.) sunt asociate cu riscuri crescute de spitalizare pentru COVID și de deces în spital, cu excepția dislipidemiei (exces de grăsime din sânge), conform studiului foarte detaliat care cuprinde aproape întreaga populație franceză. De exemplu, pentru diabet (3,8 milioane de pacienți tratați în Franța), riscul de spitalizare crește cu 64% și iar decesul cu 75%.

Amplu și detaliat, studiul identifică multe patologii

Pacienții cei mai vulnerabili la acest virus, cu riscuri crescute de spitalizare și deces, înscriși în șapte cazuri mai puțin frecvente: trisomia 21 sau sindromul Down (de 7 ori risc mai mare de spitalizare și de 23 ori mai mare riscul de deces), retard mental (de 4 ori risc mai mare de spitalizare și de 7 ori mai mare riscul de deces), fibroză chistică (de 4 ori risc mai mare de spitalizare, de 6 ori mai mare riscul de deces) și insuficiență renală cronică în stadiul final în dializă (de 4 ori risc mai de spitalizare, de 5 ori risc mai mare de deces).

Citește și: Grupa sanguină cu cel mai mare risc la COVID-19

În plus, există cancer pulmonar „activ”, în timpul tratamentului (de 3 ori mai mare risc de spitalizare, de 4 ori mai mult deces), precum și transplanturi de rinichi (de 5 ori mai mult pentru spitalizare, de 7 ori mai mult deces) și pulmonar (de 3 ori mai mare risc de spitalizare și de 6 ori mai mare pentru deces).

„Vârsta este de departe principalul risc de spitalizare și deces”, a spus profesorul Mahmoud Zureik, directorul Epi-Phare, compania care a pus la punct studiul. La persoanele în vârstă de 85 de ani și peste, riscul de spitalizare pentru COVID-19 este de 5 ori mai mare decât la acei de 40-44 de ani, iar riscul de deces în spital din cauza acestei boli este de peste 100 de ori mai mare ridicat. "

Studiul confirmă, de asemenea, că bărbații sunt mai expuși riscului decât femeile. Au „40% mai multe riscuri de a fi spitalizați și de două ori mai susceptibili de a muri din cauza COVID”, indică domnul Zureik, profesor de epidemiologie și sănătate publică la Universitatea din Versailles-Saint-Quentin-in -Yvelines.

În Franța, în timpul primului val, 87.809 de persoane (134 la 100.000 de locuitori) au fost spitalizate pentru COVID-19, dintre care 15.661 au murit, potrivit studiului, incluzând doar spitalizările al căror motiv principal a fost COVID-19, sau 94% din cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

La bursă / FOTO: Freepik

Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%

Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...

Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
La bancă
Platformă / FOTO: Freepik
Euro / FOTO: Freepik
Pe o stradă din Moscova / FOTO: Freepik
SUA versus UE
Jerome Powell, șeful Rezervei federale a SUA
Freepik.com
Warren Buffett
Donki / FOTO: Captură de ecran

Japonia: Don Quijote, paradisul haotic al cumpărăturilor

Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...

Preț petrol / FOTO: Freepik

Trump și „prețul ideal” al barilului de petrol

Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.

Foto: Freepik.com

Xiaomi va lansa propriul său cip mobil XringO1

Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.

Freepik.com
Ghișeu

Curs BNR. Ce face leul în mijlocul instabilității economice

Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...

Sebastian Burduja
Calcule și verificări / FOTO: Freepik
De ce este bine să plăteşti cu cardul şi nu cash. Explicaţia de la ANAF
Topitorie / Foto: Freepik
Magazin Zara din Moscova / Foto: Google Maps
Freepik.com
Pașaport / Foto: Freepik

Cum vrea UE să-i momească pe cercetătorii americani

Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...

Paladiu
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Industrie / Sursa: Freepik.com
Poluare / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Declaratia unica. Foto: Freepik.com
Freepik.com

pixel