SARS-CoV-2 rezistă în încăperi MAI MULT decât s-a crezut
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au fost colectate peste 260 de probe
Au fost colectate peste 260 de probe
În primele luni ale pandemiei de coronavirus, au existat diferite estimări despre cât rezistă virusul SARS-CoV-2 pe diferite suprafețe și în încăperi: de la câteva ore, la cel mult cinci zile. Dorind să afle dacă datele din urmă cu aproape un an au suferit schimbări, specialiștii chinezi de la Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din Guangzhou au efectuat un nou studiu.

Prin urmare, ei au s-au concentrat să afle cât timp pot rămâne urme ale coronavirusului pe obiectele folosite zi de un purtător al SARS-CoV-2. În acest scop, ei au cercetat cemerele de hotel unde 39 de persoane confirmate pozitiv au locuit în perioada de carantină. 

S-a dovedit că ARN-ul viral a rezistat în încăperile verificate până la 28 de zile. El a fost identificat după patru săptămâni pe chiveta din mai multe camere. Trei săptămâni s-a păstrat în gurile de scurgere de la chiuvetă și cada de banie și două săptămâni pe scaunul de toaletă. În medie, urmele de coronavirus au rămas pe diferite suprafețe timp de cinci zile.

Prezența sau absența urmelor de coronavirus pe suprafețele din camerele de hotel a fost verificată folosind tampoane, supuse apoi testării PCR. Dacă rezultatele analizei s-au dovedit a fi pozitive, operațiunea era repetată a doua zil. Probele s-au colectat până când au dispărut urmele virusului. În total, au fost luate 271 de probe. Condițiile din interiorul încăperilor au fost obișnuite: temperatura la 26 ° C, umiditatea în jur de 60%.

Citește și IBUPROFEN. O nouă DESCOPERIRE în Marea Britanie. Aveți GRIJĂ

Cel mai frecvent, ARN-ul agentului patogen a fost găsit pe căni (în 100% din cazuri), chiuvete (12,82%), scaune de toaletă (7,89%), telefoane (5,56%) și noptiere (5,56%). De asemenea, semne ale virusului au fost găsite pe telecomanda televizorului, pe balustrada ușii de la baie sau de la intrare. Interesant, dintre cele opt probe colectate de pe întrerupătoarele electrice, toate au fost negative. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel