Șase reguli pentru a deveni BOGAȚI. Salariul NU contează

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Aparent nu pare să fie ceva foarte greu, dar ....
Aparent nu pare să fie ceva foarte greu, dar ....
Singurul lucru care te împiedică să devii milionar este propria ta idee despre ce înseamnă acest lucru, susține milionarul și autorului de bestselleruri Phillip J. Müller. În cartea sa, "Geldrichtig", omul de afaceri explică faptul că oricine poate deveni milionar dacă învață să gândească ca o persoană bogată. Filmele i-au făcut pe oameni să creadă că bogații nu fac decât să cheltuiască bani și că tot succesul lor se datorează norocului sau faimei. Realitatea, potrivit lui Philip J. Müller, este cu totul alta.

Pentru a deveni un adevărat milionar, trebuie să adopți o mentalitate de consumator conștient: întreabă-te dacă îți dorești cu adevărat ceea ce vrei să cumperi și, dacă ai nevoie de acel lucru, dacă există o alternativă mai ieftină. Economisirea, evitarea datoriilor și un control al primului impuls - acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care le puteți lua pentru a dobândi această mentalitate. 

1. Economisește 

”Trebuie să te întrebi dacă vrei să cheltuiești acei bani astăzi pe a cincea pereche de adidași, pentru că dintr-o dată simți că ai nevoie de ei, când în realitate îi vei folosi doar o singură dată", a spus el. Pe scurt, trebuie să alegeți între satisfacția pe termen scurt și mulțumirea pe termen lung.

Pe de altă parte, "mulți oameni nu își dau seama câți bani pot economisi dacă aleg să mănânce la birou ce și-au adus de acasă”, a spus Philip J. Müller. Spre exemplu, o cafea într-un bar poate costa câțiva dolari, cea făcută în bucătăria proprie, doar câțiva cenți. Acesta este genul de mentalitate pe care trebuie să o adoptați treptat.

2. Evitați datoriile

Nu cumpărați ce nu vă puteți permite. Este o regulă simplă care vă va ajuta să evitați capriciile. "Îți dorești un smartphone, dar nu ai bani să îl cumperi? Atunci nu-l cumpăra", a explicat Philip J. Müller.

Multe datorii apar atunci când oamenii devin dependenți de plăcerea trecătoare de a face o achiziție. Lasă un bilet în portofel pe care să scrie: "Chiar am nevoie de asta? Cu timpul, vei începe să îți pui această întrebare și apoi nu vei mai avea nevoie de acel bilet", a explicat Philip J. Müller.

3. Evaluați situația

Înainte de a căuta o soluție rapidă pentru a vă achita datoriile, este important să vă evaluați situația. În caz contrar, riscați să faceți greșeala de a crea noi datorii pentru a le plăti pe cele vechi. Potrivit lui Philip J. Müller, ar trebui să scrieți toate datoriile pe care le aveți. Apoi gândiți-vă la o sumă pe care ați putea să o plătiți în fiecare lună și calculați, pe baza acestei cifre, câte luni ar fi necesare pentru a achita datoria.

Philip J. Müller recomandă să folosiți jumătate din bani pentru a vă plăti datoriile și să economisiți cealaltă jumătate."Averea ta, oricare ar fi ea, crește prin economisire", a adăugat el.

Citește și Cum au provocat lalelele o CRIZĂ ECONOMICĂ. Lecție pentru investitori

Citește și Jeff Bezos și-a cumpărat o vilă de 78 de milioane de dolari

4. Vorbiți cu creditori

Philip J. Müller recomandă să fiți proactivi și să luați legătura cu creditorii ca ei să vă bată la ușă. "Acest lucru vă va diferenția de majoritatea debitorilor", spune el. Dacă nu puteți plăti, este mai bine să recunoașteți acest lucru în mod deschis.

Philip J. Müller explică faptul că, dacă sunteți sincer, cealaltă parte vine, de regulă, cu ocontraofertă, cum ar fi prelungirea perioadei de plată sau renunță la dobândă. 

5. Nu vă dați milionar

Când vă gândiți la un milionar, probabil că vi-l imaginați conducând o mașină de lux și purtând un ceas mai scump decât casa dumneavoastră. Aceste semne de bogăție nu au nimic de-a face cu mentalitatea de milionar.

Calea către libertatea financiară este prin consum conștient, nu prin cheltuieli mari. "Chiar ai nevoie să cheltuiești salariul pe două sau trei luni pentru a pleca în vacanță undeva departe, când te poți odihni mult mai bine aproape de casă?", a întrebat Philip J. Müller.

6. Dați dovadă de autocontrol

Tentația este diferită pentru fiecare individ. Dacă nu vă puteți controla în timpul marilor reduceri, evitați să vă plimbați prin fața magazinelor! Dacă ați devenit dependent de cumpărăturile onlie, blocați temporar linkurile respective.ul nou. Sau vedeți dacă cineva pe care îl cunoașteți vă poate lăsa să cumpărați sau să împrumutați unul vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.

Stație de transformare
Submarin

Compania Hyundai va dezvolta un nou submarin

Transferurile de tehnologie din anii ’80 au deschis...

Freepik.com
Robor
Foto: Freepik.com
Bursa / Foto: Freepik
Bani / FOTO: Freepik
Butoaie cu petrol / Foto: Freepik
Aston Martin / FOTO: Wikipedia

Aston Martin, risc de ieșire de pe traseu la următorul viraj

Obiective ambițioase, realitate dezamăgitoare.

Aeroportul JFK / FOTO: wikipedia

SUA modifică sistemul de control al traficului aerian

Un sistem considerat învechit și subdimensionat.


pixel