Vânzările de locuințe existente în SUA au continuat să scadă în luna august. O serie de creșteri a ratelor ipotecare și o lipsă tot mai mare a ofertei de locuințe i-a determinat pe potențialii cumpărători americani să renunțe la achiziții, scrie CNBC.
Vânzările de locuințe existente au scăzut cu 0,7% în august față de iulie, la o rată anuală ajustată sezonier de 4,04 milioane de unități, potrivit Asociației Naționale a Agenților Imobiliari din SUA. Vânzările au scăzut cu 15,3% față de luna august a anului trecut.
"Vânzările de locuințe au fost stabile timp de mai multe luni, nici nu au crescut, nici nu au scăzut în mod semnificativ", a declarat Lawrence Yun, economist șef al NAR, într-un comunicat. "Modificările ratelor ipotecare vor avea un impact mare pe termen scurt, în timp ce creșterea numărului de locuri de muncă va avea un impact constant și pozitiv pe termen lung."
Cu toate acestea, nu doar creșterea ratelor ipotecare care afectează potențialii cumpărători sunt de vină pentru această scădere a vânzărilor, cumpărătorii nu prea au nici de unde alege. La sfârșitul lunii august erau doar 1,1 milioane de unități de vânzare, în scădere cu 0,9% pentru luna respectivă și cu puțin peste 14% față de anul trecut.
Oferta restrânsă a făcut ca prețurile să crească din nou. Prețul mediu al unei case vândute în august a fost de 407.100 de dolari, în creștere cu 3,9% față de anul trecut și cel mai mare preț raportat pentru luna august.
Vânzările continuă să fie cele mai slabe în partea sud a SUA, unde există cea mai mică ofertă. Totuși, în timp ce vânzările au scăzut pretutindeni, acestea au fost aproape neschimbate în cazul locuințelor cu prețuri de peste 1 milion de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...