Scandal monstru în Consiliul General. Nou BLOCAJ cu lucrările la Prelungirea Ghencea
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Veste proastă pentru bucureştenii care aşteaptă continuarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea. 

Trei proiecte de hotărâre referitoare la exproprieri aflate pe ordinea de zi nu au putut fi aprobate. Acestea aveau nevoie de susţinerea a două treimi dintre membrii CGMB. Proiectele respective nu au putut fi adoptate nici în şedinţa anterioară, din acelaşi motiv.

Acestea sunt: drum de acces pentru Cartierul Henri Coandă de lângă Aeroportul Băneasa; străpungere Bulevardul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu Etapa II - km 2+400 - intersecţie Calea Vitan Bârzeşti; penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi supralărgire Bulevardul Ghencea între Strada Braşov şi Terminal Tramvai 41.

 

Ce a declarat liderul grupului PSD

 

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, a criticat modul în care au fost întocmite proiectele de hotărâre şi s-a arătat nemulţumit de faptul că primarul general Nicuşor Dan nu a fost prezent pentru a-i răspunde la întrebări.

Bădulescu a adăugat că, în cazul în care proiectele vor fi aprobate în forma actuală, acestea vor fi sancţionate de Prefectură, deoarece suma trebuie fixată de comun acord între proprietar şi expropriator înainte de începerea procedurii. El a propus convocarea unei şedinţe de îndată, dar şi aprobarea cât mai rapidă a bugetului Capitalei, în vederea adoptării celor trei proiecte.

Citeşte şi: Oficial: Dubele, INTERZISE în parcările publice/de reşedinţă din Sectorul 6. Cât costă să îţi recuperezi maşina ridicată

"Dumnealui (primarul general - n.r.) ne cere, în calitate de iniţiator, să adoptăm o hotărâre care este contrară legii. Există Legea 255/2010 care statuează foarte clar în ce condiţii porneşti exproprierea pentru utilitate publică. Eu mă întreb ce să expropriez în condiţiile în care în interiorul acestei hotărâri schimbăm şi coridorul, deci nu mai avem aceeaşi hotărâre din 2019, nu avem nicio prevedere în buget, pentru că noi nu avem bugetul aprobat astăzi", a explicat el.

 

Reacţia primarului de la Sectorul 6

 

"Vești proaste din Consiliul General pentru Sectorul 6. Istoria se repetă, grupul PSD a ieșit din ședință înainte de votul pentru continuarea exproprierilor necesare continuării lucrărilor la Bulevardul Prelungirea Ghencea. Păcat, banii stau blocați, timpul trece, noi suferim din cauza șantierelor interminabile", a scris, pe Facebook, primarul Ciprian Ciucu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel