Scandal. Șefa FMI, suspectată de manipulare a datelor în favoarea unui stat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Șefa FMI, Kristalina Georgieva
Șefa FMI, Kristalina Georgieva
Consiliul de administrație al Fondului Mondial Internațional (FMI) a anunțat că s-a întâlnit cu directorul general al instituției, Kristalina Georgieva, suspectată că ar fi manipulat date în favoarea Chinei în perioada când a deținut o funcție managerială la Banca Mondială, relatează cotidianul Le Figaro.

O anchetă desfășurată de cabinetul WilmerHale la solicitarea comitetului de etică al Băncii Mondiale, a constatat nereguli în redactarea edițiilor din 2018 și 2020 ale raportului „Doing Business” al Băncii Mondiale. Acest sondaj examinează cadrul de reglementare al țărilor pentru a afla care dintre ele sunt cele mai favorabile demarării unei afaceri.

"Comitetul executiv rămâne dedicat unei revizuiri amănunțite, obiective și specifice" și speră la o nouă întrevedere, în cel mai scurt timp, cu șefa FMI pentru alte discuții și clarificări, a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, într-un comunicat. Întrebat de AFP, el a refuzat să ofere mai multe informații despre conținutul ședinței de miercuri.

Examinare amănunțită

Consiliul de administrație al Fondului Monetar Internațional s-a întâlnit luni cu reprezentanții firmei de avocatură WilmerHale. Gerry Rice confirmat că membrii Consiliul sunt ferm hotărâți să procedeze la o investigație detaliată, ”obiectivă și precisă”.

Citește și Veşti bune pentru profesori. Cresc SALARIILE! Află cu cât

În urma publicării raportului WilmerHale, Banca Mondială a anunțat imediat că va înceta publicarea raportului Doing Business, care a făcut obiectul multor critici pentru modul în care a fost realizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel