Scandalul ajutoarelor sociale. Elena Cristian: Mulți dintre membrii Guvernului Cîțu sunt pe lista de la Asistența Socială
21 ian, 13:06, de  DCBusiness Team
Încă de la preluarea mandatului, ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat război asistaților sociali ”leneși”, pe care vrea să-i depisteze, cum altfel decât cu o comisie și campanie națională, a declarat analistul Elena Cristian, redactor șef DCBusiness, comentând ultima declarație a ministrului mai sus menționat, potrivit căreia va face o evaluare a celor care beneficiază de ajutoare sociale. 
Banii nu ajung unde trebuie
Banii nu ajung unde trebuie

Nimic rău până aici, ajutoarele sociale ar trebui date pe criterii clare, prevăzute de o legislație corectă, ceea ce evident că la noi lipsește cu desăvârșire, constată Elena Cristian. 

Analistul consideră că ”de aici ar trebui să pornească doamna ministru lupta cu ”milioanele de asistați”. Pentru că acum, multe dintre ajutoare se acordă în baza unor decizii ale consiliilor locale unde doamna Turcan nu poate interveni”.

Al doilea pas ar trebui să fie întocmirea unei situații clare a asistaților sociali, spune Elena Cristian și explică: ”Pentru că, acum, conform legii bugetului la capitolul asistență socială intră si pensionarii, și copiii cu alocalții, și mamele cu indemnizația de naștere, și persoanele cu dizabilități”

Citește și Ajutoare sociale. Raluca Turcan are în vedere anumite măsuri

Elena Cristian spune despre mesajul Ralucăi Turcan că este unul populist, pentru nu pornește de la realitate. 

”Beneficiarii de ajutor social sunt circa 175.000, dar bănuiesc că la Guvern se ia în calcul cifra totală, adică acolo unde intră și mulți dintre guvernați cu alocațiile pentru copii sau membrii familiilor acestora cu pensii. Mesajul ministrului Muncii este unul populist, nu pentru că vrea să facă ordine în această zonă, ci pentru că nu pornește de la realitate. Care realitate? Aceea că primele reformate ar trebui să fie instituțiile din subordine, ca de exemplu agenția aceea cu șomajul unde de 30 de ani de cheltuie sume colosale pe cursuri de reconversie pentru bucătari și coafeze”. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro