Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
”Acest lucru va depinde foarte mult de modul în care evoluează pandemia la noi. Am mai spus că există o diferență între noi și multe din țările care iau aceste decizii în acest moment și asta este dată de rata de persoane vaccinate și protejate.
Toate semnele arată că mergem spre o situație mai stabilă și mai bună. Acest val poate să fie, într-adevăr, ultimul val semnificativ la acest moment și să trecem după asta la o perioadă mai liniștită. Să vedem ce se întâmplă - devine virusul endemic, devine ca virusul gripal. Asta nu știm încă să spunem, sunt foarte multe păreri din partea oamenilor de știință.
Există o posibilitate, într-adevăr, ca după acest val să ajungem la o revenire la normalitate sau cât mai aproape de normalitate", a spus Arafat pentru postul de televiziune Antena3.
Potrivit spuselor sale, ”trebuie să înțelegem că toate aceste aspecte se analizează; în mod normal sunt speranțe (...), dar clar, cu cât ne apropiem de momentul lunii martie sau sfârșitul stării de alertă, va fi o nouă analiză a situației și se va vedea dacă reușim și ne oprim acolo sau trebuie o prelungire sau nu; totul depinde de situație, toate sunt în dinamică și toate se evaluează în dinamică”.
Citește și Certificatul verde, OBLIGATORIU cu TREI doze
Anterior, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declarase că, în ceea ce privește evoluția pandemiei în România, situația rămâne preocupantă, dar două elemente oferă motive de optimism. Este vorba despre numărul persoanelor infectate care ajung la spital și în secțiile ATI.
Prima țară europeană care a renunțat complet la restricții este Danemarca. Măsurile au fost eliminate începând din 1 februarie, în condițiile în care autoritățile consideră că virusul nu mai este „critic pentru societate”.
Și Irlanda a renunțat la mare parte dintre restricții începând din 22 ianuarie. Astfel, barurile şi restaurantele pot funcționa și după miezul nopţii şi nu mai este necesar certificatul de vaccinare. Anglia a ridicat cele mai multe dintre măsurile anti-COVID începând din 27 ianuarie, dată de la care purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie, iar autoritățile nu mai recomandă telemunca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...